<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=102529" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рекорден бро...

Турчин държи рекорда за най-дългия човешки нос в света (снимки)

07 Октомври 2021
2 14843

Турчин държи рекорда за човека с най-дългия нос в света, пише LadBible.

Разбира се, може да има хора и с по-дълги носове, но те никога не са правили подобна заявка за рекордите на Гинес. Ето защо тази чест към днешна дата се пада на 71-годишния Мехмет Йозюрек.

Мъж си премахна носа и ушите, за да се трансформира в “черен извънземен” (видео и снимки)

През 2010 г. той е отишъл в италианско телевизионно предаване, наречено Lo Show dei Record. Тогава професионалисти измерили неговия огромен нос, чиято дължина се оказала 8,8 сантиметра.

Турчин държи рекорда за най-дългия нос в света

Тъй като носът е една от малкото части на тялото, заедно с ушите, които продължават да растат с напредване на възрастта, има голям шанс 11 години по-късно ново измерване да установи, че мъжът сам е подобрил рекорда си.

Мехмет Йозюрек обаче може да се радва на признанието за най-дългия нос на жив човек, не и на най-дългия нос в историята.

Турчин държи рекорда за най-дългия нос в света

Това съмнително признание, ако се вярва на докладите, принадлежи на човек на име Томас Уедърс. Той е цирков артист от Йоркшир, който е живял през 18 век.

Твърди се, че неговият нос е бил цели 19 сантиметра.

От рекордите на Гинес дори са присъдили на Уедърс посмъртен рекорд за най-големия нос в историята на света, а восъчна репродукция на главата му се намира в музея „Вярвате или не“ в САЩ.

Цирковият артист е починал на около 50 в Йоркшир, но популярността на носа му живее и до днес.

Турчин държи рекорда за най-дългия нос в света

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции