<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151370" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Радостин Вас...

Twitter затвори офисите си до понеделник

18 Ноември 2022
0 77

Twitter затвори офисите си до понеделник поради опасения за възможен вътрешен саботаж, съобщава BBC.

Заповедта за затварянето на офисите влиза в сила незабавно, а на служителите е разпоредено да напуснат сградите. Пропуските им също са спрени. Ето какъв имейл са получили служителите на Twitter от Илон Мъск:

“Здравейте,

Влизайки в сила незабавно, офисите на Twitter временно затварят и достъпа с баджове ще бъде прекратен. Офисите ще отворят отново в понеделник, 21 ноември.

Благодаря ви за вашата гъвкавост. Моля, продължете да спазвате политиката на компанията, като се въздържате от обсъждане на поверителна корпоративна информация в социалните мрежи, пред пресата или другаде.

Очакваме с нетърпение да работим с вас по вълнуващото бъдеще на Twitter.

Twitter”

Според Business Insider причината за затварянето са опасенията на Мъск за възможен вътрешен саботаж.

Илон Мъск постави ултиматум на служителите на компанията тази седмица – да останат и да работят “дълги часове и с висока интензивност” или да получат тримесечно обезщетение

Тази седмица новият собственик постави ултиматум на служителите на Twitter. Те можеха да запазят работното си място или да получат тримесечно обезщетение. Мъск обяви, че останалият персонал ще работи „дълги часове и с висока интензивност“.

В имейл до служителите Мъск заяви, че те трябва да се съгласят с това условие, ако искат да запазят работата си. Според имейла, изпратен от мултимилиардера, тези, които не са обявили решението си до днес, 17 ноември, ще получат тримесечно обезщетение.

Twitter затвори офисите си до понеделник
iStock

Днешното съобщение, че Twitter временно затваря офисите си, идва на фона на признаци, че голям брой работници вече са подали молбите си за напускане. Повечето от тях не са приели новите условия на г-н Мъск.

Илон Мъск уволни показно дългогодишен инженер в Twitter

Реакциите на служителите

Служителите на компанията се обърнаха към социалната мрежа, използвайки хаштага #LoveWhereYouWorked, за да обявят напускането си.

Бивш служител на Twitter, пожелал да остане анонимен е споделил пред BBC: „Мисля, че когато прахът се разсее днес, вероятно ще останат по-малко от 2000 души.“ Според него всички в екипа им са били уволнени. Преди Мъск да поеме контрола върху Twitter, компанията имаше около 7500 служители.

“Ръководителят на този отбор, както и неговият мениджър беше уволнен. И след това мениджърът на този мениджър беше уволнен. Човекът над него беше един от изпълнителните директори, уволнен в първия ден. Не остана никой в ​​тази командна верига.” Това споделя пред BBC анонимен източник.

Илон Мъск придоби Twitter и уволни ръководството

Друг човек заявява, че е подал оставка, въпреки готовността си да работи дълги часове.

„Не исках да работя за някой, който ни заплашваше по имейл многократно, че „само изключителни туипове могат да работят тук“. Туип означава човек, който използва Twitter прекомерно за комуникация. “Аз вече работех 60-70 часа седмично“, споделя този анонимен служител пред BBC.

В отговор на въпрос относно опасенията, че Twitter е на ръба на затварянето след това съобщение, г-н Мъск туитна: „Най-добрите хора остават, така че не съм много притеснен“.

Илон Мъск за Twitter: Фалитът не е изключен

В отделни публикации той туитна емотикони с череп и кръстосани кости и мийм, показващ надгробен камък с логото на Twitter върху него.

Видео: NBC News

Twitter затвори офисите си до понеделник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции