<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=126241" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Заповед забр...

Убежище за животни спасява агнета от великденската трапеза (видео)

18 Април 2022
0 487

Убежище за животни спасява агнета от великденската трапеза.

Агнета си играят на детска въртележка по време на карантината в Англия (видео и снимки)

Убежище за животни спасява агнета от великденската трапеза (видео)

В хълмиста провинция край малкия италиански град Нерола Масимо Мани създава убежище за животни. Там живеят овце, крави, коне, прасета, кокошки. Дори папагал.

Сега, точно преди празничният уикенд той добавя две агнета към семейството.

Мани спасява едното от кланица близо до Рим по време на мирен протест. Тогава заедно с други активисти искат то да бъде освободено като жест на добра воля.

Второто пристига в приюта, след като италианецът убеждава фермер да се откаже от него и плановете си да го превърне в празнично ястие.

Фермер

Като млад Мани работи в зоомагазин. По-късно създава малка ферма в провинцията, където отглежда агнета. Но скоро след като продава първата партида, се случва нещо. То го кара да преосмисли плановете си за кариера.

Щом бебетата били отведени в кланицата, майките им започнали да ридаят в знак на протест. Бившият фермер описва това като ужасяващ шум, който го преследва дни наред. Накрая Мани отива в кланицата и откупува обратно агнетата на два пъти по-висока цена, отколкото ги е продал.

Активист

Откакто става активист за правата на животните, той редовно участва в протести пред кланиците. Казва, че често вижда “триетажни камиони, пълни с бебета, плачещи за майките си”.

“Можете да чуете виковете на агнетата от няколко километра преди да са пристигнали. Сърцераздирателно е.”

Убежище за животни спасява агнета от великденската трапеза (видео)

Източник: NatGeo

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции