<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=139355" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рейтингът на ...

Учени разработват “противозачатъчни” за мъже

31 Юли 2022
0 676

Учени разработват “противозачатъчни” за мъже, съобщава LadBilbe. Проучването е ръководено от представители на университета Монаш в Парквил, Австралия.

Скоро вероятно и мъжете ще могат да приемат хапчета, които да влияят на скоростта на движение на сперматозоидите. По този начин ще бъде възможно предпазването от бременност.

До момента са правени успешни експерименти на медикамента върху плъхове.

Проучването е ръководено от д-р Саб Вентура и е публикувано от списание Plos One. То констатира, че: „При проучвания за чифтосване на мишки, екстрактът от листа от коприва (50 mg перорално дневно) намалява мъжката плодовитост с 53 процента в сравнение с мишките, неполучили медикамента.”

Според проучването целта е била да се намери естествена алтернатива на хормоналния контрол на раждаемостта. Изглежда, че това растение, което кара кожата ви да сърби, може да бъде решението.

Учени разработват &#8220;противозачатъчни&#8221; за мъже

Забраната за аборти в САЩ – риск за жените по цял свят (“Коментарът на Господарите”)

Все пак бихме искали да отбележим, че копривата ще се приема като част от хапче, а не външно, в случай че някой получи невероятно глупава идея да я опита сам.

Въпреки че има още много да се измине, преди копривата да стане част от мъжки контрацептив: „Веднъж изолирано и идентифицирано, това може да има потенциал като подобно на лекарството водещо съединение, което позволява синтеза на перорално активно, мощно съединение с малка молекула за употреба в комбинация с тамсулозин (лекарство, което обикновено лекува уголемени простати) за разработване на мъжка контрацепция.”.

Нещо повече, „предполага се, че използването на коприва „за предизвикване на мъжка контрацепция ще се понася добре от организма“. Този извод означава, че няма да има сериозни странични ефекти.

Ръководителят на изследването, д-р Вентура, каза, че откритията ще имат огромно въздействие върху контрацептивната индустрия.

„За съжаление има широко разпространено схващане, че контролът върху раждаемостта е проблем на жените, а не проблем на мъжете.

„Въпреки това, изследванията, водени от Инициативата за мъжка контрацепция, показват, че мнозинството от мъжете са готови да поемат контрол върху контрацепцията. Просто трябва да им дадем възможност да го направят.“

И да се надяваме, че проучването е значителна стъпка напред в балансирането на кого пада тежестта на контрацепцията.

Учени разработват “противозачатъчни” за мъже

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции