<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=130658" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Котка в тотал...

Учените са изумени от рядък гигантски скат, уловен от рибар (видео)

24 Май 2022
0 664

Учените са изумени от рядък гигантски скат, уловен от рибар.

Рибарите от североизточната провинция Стунг Тренг в Камбоджа хванаха огромен сладководен скат. Това се случва на река Меконг. Те го предадоха на учени, които изследваха невероятно рядкото същество. И след това го пуснаха обратно в реката.

Да полетиш с птиците със самоделен микросамолет (видео)

Учените са изумени от рядък гигантски скат, уловен от рибар (видео)

Скатът е с тегло 181 кг и беше хванат на 5 май 2022 г. Неговата дължина е 4 метра. Това е едно от най-големите и най-редки морски създания в Югоизточна Азия. То живее на 75 метра под повърхността на водата.

Рибарят случайно уловил гигантския скат. Той веднага извикал гостуващи учени, за да помогнат за поддържането му жив. Целта била да го върнат невредим обратно в дивата природа.

“Преди няколко седмици нашият екип помогна за спасяването на рядко виждан и застрашен 181-килограмов сладководен скат. Вярвате или не, тези великолепни създания могат да тежат и два пъти и половина над споменатото тегло. Изследователите вярват, че тези гигантски същества могат да намерят убежище в съседни неизследвани дълбоки басейни в река Меконг.”

Това пък съобщават учените спасители на ската.

Източник: LSquid

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции