<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=121117" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте разруш...

Украинският президент оцелял в три опита за покушение само за седмица

06 Март 2022
0 3314

Украинският президент оцелял в три опита за покушение само за седмица. Това съобщава “Таймс”, позовавайки се на свои източници.

В Сърбия подкрепиха Путин и Русия с митинг (видео)

Украинският президент оцелял в три опита за покушение само за седмица

Според информацията два отделни отряда са били изпратени за покушението му. Наемници от подкрепяната от Кремъл групировка “Вагнер”. И чеченски специални части. 

И двата опита са били осуетени от антивоенни елементи във Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия, пише “Таймс”.

Наемниците на Вагнер в Киев са претърпели загуби по време на опитите си и се твърди, че са били разтревожени от това колко точно украинците са предвидили ходовете им. 

Източник, близък до групировката, заяви, че е било “зловещо” колко добре информиран е изглеждал екипът за сигурност на Зеленски.

“Таймс” цитира украинския секретар по национална сигурност и отбрана, който казва пред местни телевизии, че са получили информация от ФСБ. От хора, “които не искат да участват в тази кървава война”.

Подробностите

Зад два от опитите стои подкрепяната от Кремъл “Вагнер груп”. Ако те са били или са успешни, Москва би могла да отрече прякото си участие в заговора за убийство.

В Киев все още има повече от 400 членове на “Вагнер груп”. Нейни членове проникнаха в Украйна със “списък за убийство” на 24 официални лица. Тяхната смърт би предизвикала хаос в украинското правителство.

В събота друг опит за покушение срещу Зеленски е било осуетено в покрайнините на Киев. Украински служители по сигурността заявиха, че група чеченски убийци е била “елиминирана” преди да достигне до лидера.

В началото на конфликта миналата седмица самият Зеленски обяви, че в Киев са влезли групи, които целят да убият него и семейството му. 

САЩ предложиха на 44-годишния президент да го евакуират от Киев в хода на обсадата, но той отказа. “Битката е тук. Имам нужда от боеприпаси, а не от евакуация”, каза той, според Асошиейтед прес.

Украинският президент оцелял в три опита за покушение само за седмица

Източник: Офнюз

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции