<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=153920" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пиян шофьор в...

Украйна атакува руски военни летища

06 Декември 2022
0 815

Украйна атакува руски военни летища. Военни аеропорти в Саратовска и Рязанска област бяха поразени от дронове миналия ден, а днес в района на Курск е бил подпален резервоар за гориво. За това съобщава Роман Старовойт, губернатор на Курска област, в “Телеграм”, цитиран от СЕГА.

“Няма жертви. Пожарът е локализиран. Всички аварийни служби работят на място”. Това написа Старовойт в социалната мрежа.

Това са най-далечните удари на Украйна в руска територия откакто войната започна в края на февруари. Днес украинските въоръжени сили имат професионален празник.

Нови масирани ракетни удари са последвали от страна на Русия в отговор.

13 000 войници е загубила Украйна от началото на руската инвазия

Украйна атакува руски военни летища
iStock
Ударите в Саратовска и Рязанска област

Вчера руското военно министерство обяви, че украински дронове са ударили военните летища “Енгелс” и “Дягилево” в Сатавоска и Рязанска област. Ударите са взели три жертви, а четирима са ранени. Два ядрени ракетоносци Ту-95 са били повредени.

По-късно руското министерство на отбраната заяви, че ударите са нанесени със съветски БПЛА Ту-141 “Стриж”. Дронът може да прелети дълги разстояние от порядъка на 650 км.

Украйна също потвърди, че притежава дронове, които могат да нанасят вътрешни удари на Русия “на разстояние 1000 км от границата”.Саратов и Рязан се намират на около 700 км по въздух от границата с Украйна. Спътниковият сервиз Maxar, работещ с Пентагона, разпространи През ноември снимки от “Енгелс 1″и “Енгелс 2”. Spiegel също съобщи, че усилената активност на летищата говори за готовността на Русия за нов ракетен удар.

Der Spiegel: Нов масиран авиоудар се готви от Русия срещу Украйна

След взрива на на летището в Саратовска област са излетели 14 самолета Ту-95. Това бе съобщено от Виталий Ким, ръководител на Николаевската областна военна администрация. Макар целта вероятно е да се укрият в защита, това действие може и да е демонстрация от страна на Русия, че все пак разполага със стратегически бомбардировачи.

Видео: DWNews

Украйна атакува руски военни летища

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции