<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113759" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ще има ли Бъл...

Увеличението на минималната работна заплата ще е през март (видео)

05 Януари 2022
0 8692

Увеличението на минималната работна заплата ще е през март, съобщава bTV. Планира се тя да стане 710 лева от сегашните 650 лв., въпреки че в споразумението беше записано 700 лв.

Финансовият министър Асен Василев обяви, че тя се обвързва с бюджета за 2022 г., а той тепърва започва да се подготвя.

Очаква се той да се приеме в края на февруари месец.

Параметрите по бюджет 2022 все ще се уточняват през следващите две седмици. Отсега е ясно, че за да залегнат плановете на правителството за следващите 4 години ще се направи актуализация в средата на 2022 г.

Увеличение на минималната работна заплата и осигурителни прагове може да се случи само с нов бюджет. Те трябва да са разчетени както в приходната, така и в разходната част на бюджета, обясни Василев на пресконференция по-рано днес.

Увеличението на минималната работна заплата ще е през март (видео)

Минималната заплата на Балканите: Къде сме ние?

В Бюджет 2022 ще се заложат между 2 и 3 милиарда лева за COVID мерки. За инфраструктура през бюджета на Пътната агенция ще се насочат 1,2 милиарда лева.

Отсега е ясно, че Бюджет 2022 ще се прави на два пъти, тъй като за няколко седмици не е възможно да се заложат различните политики на правителството за следващите 4 години.

„Министрите още не са готови с новите политики, които са в коалиционното споразумение. Както знаете в коалиционното споразумение имаме решение в средата на годината да се направи актуализация“, каза Василев.

Предвижда се правителството да тегли външен дълг. Причината – през тази година изтича срокът за плащане по два големи заема на страната ни. Все още не е ясно каква инфлация ще се заложи в бюджета за 2022 година.

Последната дума по всички параметри на Бюджет 2022 ще е на Народното събрание.

Увеличението на минималната работна заплата ще е през март

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции