<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=158858" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Евродепутат ...

Уволниха приятеля на полицайката Симона Радева, близка на Семерджиев

12 Януари 2023
0 1097

Уволниха приятеля на полицайката Симона Радева, близка на Семерджиев, съобщава Glas News.

Отстраненият Мирослав Якимов е работил в Четвърто Районно управление и е сред първите, озовали се на катастрофата на бул. “Черни връх”, при която бяха убити две млади жени.

Според изнесените през декември данни от адвоката на семейството на Хариет Стефанович, една от жертвите на катастрофата, приятелят на Радева не е снел данните на свидетел, който е видял Семерджиев да бяга от мястото на катастрофата.

Адвокат: Има разминавания в показанията на ключов свидетел по делото “Семерджиев” (видео)

Уволниха приятеля на полицайката Симона Радева, близка на Семерджиев

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев обяви, че разплитането на казуса с полицейския чадър над Георги Семерджиев е стигнало своя край.

Освен уволнените дисциплинарно, други 38 служители на реда са наказани по някакъв начин заради случая, допълни Демерджиев.

Министърът подчерта, че когато са наказани толкова много хора, не може да има претенции, че системата не се чисти.

Парични награди стимулират служителите на реда, които съвестно изпълняват задълженията си, каза още Демерджиев. Такива, например, са получили всички, които са заловили незаконни мигранти.

Демерджиев смята, че трябва да бъдат въведат солидни привилегии за пенсионираните полицаи, които са изпълнили службата си без нарушения. Целта е те да се превърнат в стимул за добра работа на служителите на реда.

Припомняме, че през декември Софийският градски съд даде ход на делото срещу Георги Семерджиев, причинил смъртта на две момичета при тежка катастрофа в центъра на София през лятото.

Симона Радева се яви в съда. Известно е, че бившата вече полицайка е помогнала на рецидивиста да избяга от мястото на произшествието, както и да се укрие от органите на реда. За това си провинение тя бе отстранена от длъжност.

Уволниха приятеля на полицайката Симона Радева, близка на Семерджиев

През ноември прокуратурата внесе обвинението срещу Семерджиев. Той е обвинен за общо пет престъпления, включително за шофиране след приемане на наркотици, използването на фалшив документ за правоспособност и отнемането на човешки животи при утежняващи вината обстоятелства.

30 години затвор е максималното наказание, което Георги Семерджиев може да получи.

Уволниха приятеля на полицайката Симона Радева, близка на Семерджиев

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции