<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=115299" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Топ скандал в...

Уволниха руски треньор по хокей, мотивирал играч с ритник (видео)

17 Януари 2022
0 293

Уволниха руски треньор по хокей, мотивирал играч с ритник.

Ръководството на хокейния отбор “Сармати” в Русия уволни 56-годишния старши треньор на младежкия отбор Владимир Громилин, който се замеси в скандал. На 13 януари, когато бе мачът срещу отбора на “Тюменски легион”, Громилин ритна седналия на пейката Егор Разумняк, като случката беше уловена на видео.

Сесил Каратанчева се изказа по казуса “Джокович”: Използват го за назидание и пропаганда

Уволниха руски треньор по хокей, мотивирал играч с ритник (видео)

След инцидента, за който писаха масово колегите журналисти в Русия, и старши треньорът, и ръководството на клуба се извиниха.

“По време на мача треньорът не сдържа емоциите си заради напрежението. Това обаче е недопустимо и няма да се случва в бъдеще”, се казва в официалния сайт на клуба.

Въпреки това, обществото масово разкритикува треньора. Младежката хокейна лига публикува съобщение на уебсайта си с остра критика към действията на Громилин:

“Лигата не приема подобно поведение, което грубо нарушава действащото законодателство на Руската федерация, правилата и етичните норми в областта на хокея. Лигата счита за необходимо ръководството на клуба да вземе дисциплинарни мерки срещу Владимир Громилин.”

Но въпреки недоволството на обществеността, играчите написаха обръщение към уволнения треньор, в което му благодариха за свършената работа и го нарекоха втори баща.

“Благодарим Ви, че бяхте като втори баща за нас, дори когато отборът не успяваше. Има различни ситуации в живота: недоразумения, кавги и конфликти, но нищо не може да замени човешкото ви отношение към нас”, пише в писмото на играчите до Громилин.

Иначе мотивационният удар на треньора подейства. Хокеистът Разумняк, ритнат от тренера, отбеляза първия гол в мача, след което отборът победи тима на “Тюменски легион”.

Източник: Фишки

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции