<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=118120" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето как дейст...

В английски град фермите за канабис са толкова много, че токът прекъсва

08 Февруари 2022
0 625

В град в Обединеното кралство фермите за канабис са толкова много, че токът прекъсва периодично. Жителите на Родъръм са жертва на наркодилърите, които безобразно крадат eлектроенергия за своите ферми за канабис.

От октомври миналата година досега местната полицията е затворила 61 обекта, които произвеждат наркотика и е конфискувала 6797 растения на стойност над 6 милиона паунда (над 9 милиона долара).

В град в Обединеното кралство фермите за канабис са толкова много, че токът прекъсва периодично

Фepмитe ce нyждaят oт oтoплeниe, вeнтилaция и cиcтeми зa пpeчиcтвaнe нa въздyxa, ĸoитo да paбoтят дeнoнoщнo. Kъм тяx ce дoбaвя и ocвeтлeниeтo нa xaлeтaтa, именно заради това бандите крадат ток.

Хотел в Слънчев бряг се е преквалифицирал в… оранжерия за канабис (снимки)

“Взривяват електричеството”

В рамките на операцията Grow (“Растеж”) органите на реда арестували и 25 предполагаеми производители на канабис, работещи за 17 банди в града. Срещу 10 от тях бяха повдигнати обвинения, а други двама бяха вкарани в затвора.

Според депутата Сара Чемпиън, безбройните ферми за канабис “взривяват” електричеството “понякога по четири пъти на ден”.

Местните жители разказват за стреса от периодичното оставане без ток.

“Това беше всеки ден. Не можехме да готвим, да чистим, радиаторите не работеха”, казва един от тях пред списание Star.

В град в Обединеното кралство фермите за канабис са толкова много, че токът прекъсва периодично

“Не можеш да правиш нищо, само чакаш, докато го включат отново. Но аз няма да съобщя за това, защото не съм доносник”, допълни още той.

Командирът на районната полиция главен инспектор Стив Чапман заяви, че е жизненоважно полицията да овладее ситуацията.

“В този момент е необходимо да се направи всичко възможно, за да се осигури безопасността на гражданите. Онези, които се занимават с производство и разпространението на наркотици, оказват пагубно влияние върху местния район”, категоричен е Чапман.

“Прекъсването на електрозахранването е истински проблем за общността. Не само това, но и организираната престъпност, която стои зад повечето от тези структури, възползва се от най-уязвимите и често ги принуждава да укриват наркотици.

В град в Обединеното кралство фермите за канабис са толкова много, че токът прекъсва периодично

Източник: LADbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции