<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=128488" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Танкове с пер...

В София се провежда шествие срещу войната в Украйна (видео)

09 Май 2022
0 282

В София се провежда шествие срещу войната в Украйна, предаде bTV.

На историческата дата 9 май за демонстрация срещу войната в Украйна на пл. „Независимост“ в София са се събрали много повече хора. Демонстрантите развяват български, украинските и европейски знамена, а сред тях има и руски граждани. Събитието е озаглавено “Поход за свобода и мир”.

В София се провежда шествие срещу войната в Украйна (видео)

Снимка: БулФото

Крайната точка на шествието е руското посолство. Засега на пл. „Независимост“ няма напрежение.

По рано-такова обаче се появи пред Паметника на съветската армия, където за отбелязването на Деня на победата изненадващо се появи и руският посланик.

Цяла нощ рокери от „Безсмъртния полк“ – организация, която се определя като наследник на участници във Втората световна война, пазиха паметника от набези. До посегателство се стигна – по въздух. Монументът бе залят с бои в цветовете на украинското знаме от дрон.

Отрано около паметника се събра и група, организирала се в социалните мрежи.

Напрежението ескалира с пристигането на шествието на „Безсмъртния полк“. Органите на реда изолираха противниците на Деня на победата.

Засиленото полицейско присъствие около паметника остава. Група граждани са заобиколили паметника на Съветската армия в София. Една голяма част от тях са на мястото вече повече от 48 часа, защото искат да предпазят паметника от посегателства.

В София се провежда шествие срещу войната в Украйна (видео)

Снимка: БулФото

Възможно е да има провокации на „Похода за свобода и мир”. Участниците обаче казват, че шествието е мирно и са се подготвили за такива сценарии, като разчитат на органите на реда.

При руското посолство участниците в шествието искат да прожектират видео с украинското знаме на сградата на легация.

Източник и видео: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции