<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=139790" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: СЕМ и АЕЖ иск...

Въпреки явните нарушения и замърсяването, съдът отмени затварянето на ТЕЦ “Брикел”

03 Август 2022
0 158

Въпреки явните нарушения и замърсяването, съдът отмени затварянето на ТЕЦ “Брикел”, пише БНР.

Принудителната мярка бе наложена на 29 юли от РИОСВ – Стара Загора след проверка на бившите вече премиер и екоминистър Кирил Петков и Борислав Сандов.

Кабинетът затваря ТЕЦ „Брикел” (видео)

Въпреки явните нарушения и замърсяването, съдът отмени затварянето на ТЕЦ &#8220;Брикел&#8221;

Административният съд в Стара Загора обаче отмени заповедта за спиране на производствената му дейност и предприятието ще продължи да работи.

В мотивите си за отмяна на заповедта съдът посочва, че по смисъла на допълнителните разпоредби от Закона за енергетиката ТЕЦ „Брикел“ – Гълъбово е част от критичната инфраструктура и от електроенергийната система на страната и като такава дейността ѝ е свързана с поддържането на жизнено важни обществени функции.

В предприятието работят близо 1300 души, спирането на производствената дейност лишава от трудови възнаграждения стотици работници и служители и от издръжка техните семейства.

Дружеството ще понесе значителни имуществени вреди в резултат от прекратяване експлоатацията на инсталацията и следващото от нея неизпълнение на сключените договори, се казва още в съдебния акт.

Определението на Старозагорския съд подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок.

Източник: БНР

Въпреки явните нарушения и замърсяването, съдът отмени затварянето на ТЕЦ “Брикел”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции