<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=142561" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Двама пилоти ...

Във Франция шофьорите ще купуват електромобил за 100 долара на месец

29 Август 2022
0 469

Във Франция шофьорите ще купуват електромобил за 100 долара на месец.

Страната подготвя план да субсидира лизинг на електомобили. Мярката е в изпълнение на обещанието на президента Еманюел Макрон да ги направи по-достъпни.

Използва ли Ердоган умело войната между Украйна и Русия?

Във Франция шофьорите ще купуват електромобил за 100 долара на месец

Програмата предвижда месечни вноски за електромобили от сто евро. Това съобщи министърът за бюджета на страната Габриел Атал. Той отбеляза, че цената е по-малка от сумата, която много хора харчат за бензин.

Правителството работи за бързото прилагане на мярката и наличие на електоромобили, допълни той.

Макрон обеща подкрепена от държавата програма за лизинг в страната за домакинства с ниски доходи. Така ще се пребори с критиките, че дори със субсидии електрическите коли пак са извън възможностите на мнозина.

Френското правителство предлага субсидии за 6000 евро за покупката на електромобили, струващи под 47 хил. евро с възможност за допълнителна помощ по програмата cash-for-clunkers (пари за таратайки), която предвижда парични стимули за собственици на стари автомобили, за да ги заменят с екосъобразни.

Електромобилите са съставлявали 12% от продажбите на нови коли във Франция през първите седем месеца на 2022 г.

„Знаем, че за много французи те остават много скъпи“, коментира Атал в неделя.

Мярката за лизинг трябва да помогне на европейските автомобилни производители да пускат нови модели електромобили, включително Renault, Volkswagen AG, Peugeot и производителя на Citroen Stellantis.

Франция иска да позволи на шофьорите да купуват електромобил за 100 долара на месец

Източник: Инвестор

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции