<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=119610" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кралица Елиз...

Във Великобритания заразените с Covid-19 ще ходят свободно на работа

21 Февруари 2022
0 1469

Великобритания е първата страна в Европа, която планира да разреши на заразените с Covid-19 да ходят на работа, да посещават магазини и да използват обществения транспорт.

Очаква се днес премиерът Борис Джонсън да обяви плановете си за отмяна на всички ограничения срещу разпространението на коронавируса. Той ще представи пред британския парламент стратегията си за “живот с Covid”, пише Дневник.

Във Великобритания отпада зеленият сертификат и задължителното носене на маски

Според правителството, равнището на ваксинация е достатъчно за преминаване “от наложени от държавата задължения към насърчаване на личното отговорно поведение”. 81% от пълнолетните на Острова са с бустерна доза.

Великобритания обяви извънредно положение заради Омикрон

Медицински експерти призоваха Джонсън да не си играе със здравето на нацията. Съветници на правителството пък предупредиха, че отмяната на ограниченията може да доведе до бързо нарастване на случаите.

От своя страна правителството обяви, че ще запази известни системи за наблюдение на епидемичната обстановка, както и планове за мерки. Като предпазна мярка в случай че се появи нов вариант на Covid-19

Във Великобритания заразените с Covid-19 ще ходят на работа

Източник: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции