<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114910" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

Въвеждат входна такса за туристите във Венеция

13 Януари 2022
0 282

Въвеждат входна такса за туристите във Венеция, съобщава LADbible.

Италианските власти оповестиха, че ще въведат платено посещение на историческата част на Венеция в опит да ограничат тълпите еднодневни туристи. Статистическите данни сочат, че около 100 000 посетители на ден се вливат в града, посещавайки световно известни атракции като базиликата “Сан Марко” и моста Риалто.

Само след няколко седмици обаче те ще трябва да платят за привилегията да влязат в града.

Вижте трагичната хубост на Венеция през обектива на фотографа (видео и снимки)

От тази година всеки турист, който желае да посети каналите на Венеция, ще трябва да плати онлайн билет, валиден само за един ден. Това, според властите, ше ограничи броя на посетителите. Цената на билета ще е 5 евро, като зам.-кметът по туризма смята да насърчи оставането им за по-дълго, вместо да наводняват на тълпи красивите забележителности.

Въвеждат входна такса за туристите във Венеция
Снимка: Alamy

“Целта е да отбием еднодневния туризъм – пристигането в един ден и заминаването още същия”, каза Симоне Вентурини. “Искаме да намалим стреса и да забавим ритъма на града ни.”

Наред с входни портали, на различни места ще бъдат монтирани 500 охранителни камери, които ще следят за влизащите туристи. Така властите възнамеряват да следят кой си е купил билет и кой не.

Въвеждат входна такса за туристите във Венеция
Снимка: Alamy

Полицията на Венеция ще може да проследява туристите и да установява самоличността им в реално време благодарение на данни от мобилните телефони.

Каналите във Венеция пресъхнаха два месеца след голямото наводнение (видео и снимки)

Въпреки че все още не е посочена дата, от която влизат в сила тези разпоредби, очакванията са това да се случи до няколко седмици.

Въвеждат входна такса за туристите във Венеция
Снимка: Alamy

Въвеждат входна такса за туристите във Венеция

Източник: LADbible

Снимки: Alamy

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции