<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=183734" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Европейският...

“Възраждане” и БСП са били на прием в руското посолство, съобщава ТАСС (видео)

08 Юни 2023
0 1932

“Възраждане” и БСП са били на прием в руското посолство, съобщава ТАСС. Към тях са се присъединили и културни дейци, както и представители на Българската православна църква. Повод за приема е Денят на Русия (12 юни).

&#8220;Възраждане&#8221; и БСП са били на прием в руското посолство, съобщава ТАСС (видео)

Припомняме, че през април в интервю за Мартин Карбовски дипломатът, чиято държава обяви България за неприятелска държава преди година, каза, че би гласувала или с “не подкрепям никого”, или за “Възраждане”, ако би имала право на глас.

&#8220;Възраждане&#8221; и БСП са били на прием в руското посолство, съобщава ТАСС (видео)

Митрофанова и Карбовски си обменят руски опорки (видео)

Митрофанова смята, че лидерът Костадин Костадинов от всички опозиционни партии най-ясно изразява пробългарска позиция. Интервюто даде повод на Министерството на външните работи да определи изказването на посланика на Русия в България като неуместно.

“Всички ние с вас живеем в сложно време, в период на глобални, кардинални промени, формиращи координатната система на новото многополярно устройство на света. В тези условия Русия, която е активен субект на текущите процеси, се стреми не само да гарантира спазването на своите интереси, но и да формулира разбираеми за повечето държави принципи на международните отношения, в основата на които са заложени взаимно уважение и равенство, изключващи доминирането и хегемонията”, е казала в речта си пред гостите руският посланик Елеонора Митрофанова, предава кореспондентът на ТАСС.

Тя отбелязала, че редица страни, “поели функцията на жандарми на планетата”, активно противодействат на Русия. Те обаче нямало да постигнат резултатите, към които се стремят. “Искам да ви уверя, че въпреки усилията на т.нар. колективен Запад, Русия ще продължи последователния си напредък”, уверила Митрофанова.

“Възраждане” и БСП са били на прием в руското посолство, съобщава ТАСС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Vanyo

    08 Юни 2023

    Да заминават за Русия.

Реакции