<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=159165" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Криптокралиц...

Великобритания изпраща танкове в Украйна, България – най-после дрон

14 Януари 2023
0 210

Великобритания изпраща танкове в Украйна, България – най-после дрон.

Великобритания ще изпрати на Киев танкове от следващо поколение. Така страната цели да ускори глобалната военна и дипломатическа подкрепа за Украйна, съобщават властите в Обединеното кралство.

Решението дойде след разговор между министър-председателя на Обединеното кралство Риши Сунак и украинския президент Володимир Зеленски. То сложи край на дните на несигурност относно това дали Лондон трябва да достави „променящи играта“ бойни танкове Challenger 2 на Украйна, пише Radio Free Europe.

„Премиерът и президентът Зеленски приветстваха други международни ангажименти в този смисъл, включително предложението на Полша да предостави рота танкове Leopard“, допълва се в изявлението на британското правителство.

Великобритания изпраща танкове в Украйна, България &#8211; най-после дрон

Нови експлозии в Украйна засегнаха ключови обекти

Българският дрон

Имаме български дрон за помощ на защитата на Украйна, съобщи Иван Калчев – Глиги, българинът, който беше доброволец в Украйна.

“Натрупа се сериозно закъснение по всички възможни причини – надостиг на чипове и платки при производителите, един доставчик от Китай изпрати грешна антена – която трябваше да се върне преди да тръгне правилната, за някои компоненти са наложи да се ползват алтернативи – които се оказаха не на 100% съвместими и трябваше хардуерните проблеми да се решават от софтуера… но накрая имаме български дрон за помощ на защитата на Украйна!” – съобщи Глиги.

В това време атаките над Киев продължават. А ние продължаваме да следим събитията около войната.

Великобритания изпраща танкове в Украйна, България – най-после дрон

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции