<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=115454" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ненков и Моме...

Венци Чикагото нападна личен лекар заради ваксина (видео)

17 Януари 2022
0 4086

Венци Чикагото нападна личен лекар заради ваксина, пише Dir.bg.

От видео, излъчено на живо във фейсбук става ясно, че причината е поставена ваксина, след която, по думите на Венцислав Ангелов, имало трагични последици. На кадрите се вижда бурен спор, окървавен лекар и Ангелов, който е превързван от медицинска сестра, предаде БНТ.

Сутринта около 10:30 часа Чикагото и съпругата на починал ваксиниран човек от селото влезли в кабинета на д-р Ивайло Иванов. Потърсили му сметка защо според тях той е задължил въпросният мъж да се имунизира с “Янсен” и казал ли му е докторът, че не трябва да се ваксинира с нея, ако има сърдечни проблеми.

По време на спора докторът бута телефона, с който Ангелов снима. Така започва боричкане, а в края се вижда кръв по доктора. Кръвта вероятно е от Венцислав Ангелов, който е превързван от медицинска сестра.

Въпреки думите на Ангелов, хората от селото казват, че д-р Иванов не е задължавал никого да се ваксинира. Всички го описват като добър специалист, който винаги помага на хората.

Д-р Иванов засега отказва да коментира, ще го направи, след като се консултира с адвокатите си.

Венцислав Ангелов има друга версия:

“Беше поради факта, тъй като му казах, че е европейско изискване във всички ваксинационни центрове да има кратките характеристики на ваксините, които ги има в България. И му казах – защо нямате кратките характеристики на продуктите, които предлагате и тогава получих два юмрука в лицето, без да съм му посегнал или обидил”, обясни той.

На клипа се вижда обаче, че и той го напада лекаря. Ангелов обяснава това с опитите да спре ударите на лекаря:

“Аз го спирам. Аз оставям телефоните, той продължава да ме налага и аз го спирам с една ръка, да спре. Той не спира, повалям го на земята, кръвта ми тече върху него, казвам: “Спри се, луд ли си?”, а той каза: “Добре, спирам” и тогава всичко приключи”.

Венци Чикагото нападна личен лекар заради ваксина (видео)

Ненков и Момеков прегазват антиваксърството (видео)

Ангелов сподели още, че ще отнесе случая до прокуратурата, тепърва се очаква и позицията на д-р Иванов.

Малко след излъчването на кадрите от Българския лекарски съюз сезираха прокуратурата. Те настояха за “незабавни действия от страна на компетентните органи заради упражнената вербална и физическа агресия срещу д-р Ивайло Иванов в кабинета му”.

“БЛС няма да търпи лекари да бъдат унижавани, подлагани на тормоз и душени, докато се опитват да си вършат работата. Затова настоява законът да бъде приложен с цялата му строгост. Пороят от обидни думи, придружени със закани за убийство и затвор, размяната на юмруци и опита за душене на медицинско лице са недопустими”, пишат от Лекарския съюз.

Съсловната организация е категорична, че подобна агресия е грозна, унизителна, крайно неприемлива, прекрачва всички граници на нормалността и настоява за бързи действия от страна на прокуратурата. БЛС се ангажира с юридическата защита на д-р Ивайло Иванов, както и на всеки друг лекар, който е подложен на насилие. Цялата организация, с всички налични ресурси, ще направи необходимото, за да бъдат подведени под отговорност виновните, допълват от БЛС.

Кой е Венци Чикагото?

На последните избори Венцислав Ангелов беше кандидат за президент, но ЦИК не го допусна до участие заради проблеми в документите.

През юли 2020 г. Чикагото влезе в полезрението и на спецпрокуратурата, която възложи на ДАНС проверка заради изнесени в общественото пространство антисемитски призиви, в т.ч. за насилствени и други противоправни действия срещу хора от различни етноси и религии, по време на протестите срещу правителството на Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Две години по-рано Чикагото бе арестуван в Германия, след като бе издирван у нас и от Интерпол. Той бе осъден на 3 г. затвор за разпространение на наркотици.

През юни 2014 г. бе арестуван за “разпространяване на спекулативна информация с цел дестабилизиране на банковата система”.

Чикагото бе издигнат за кмет на Русе от “Национална републиканска партия”.

Известен е и с близките си отношения с Бисер Миланов-Петното.

Източник: Dir.bg
Видео: Facebook

Венци Чикагото нападна личен лекар заради ваксина

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции