<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=123449" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руската журн...

Вижте какво крие отвътре предполагаемата суперяхта на Путин (видео и снимки)

24 Март 2022
0 2550

Вижте какво крие отвътре предполагаемата суперяхта на Путин.

Тя идва в комплект със собствен дансинг – и дори златни държачи за тоалетна хартия. Слуховете, че плавателният съд е собственост на президента на Русия Владимир Путин, се вихрят още от построяването й.

Вижте какво крие отвътре предполагаемата суперяхта на Путин (видео и снимки)

„Това е като мини град“, съобщи неназован работник, участващ в изграждането ѝ пред британския таблоид The Sun. „Има безброй плувни басейни, спа център, сауна, театър, бални зали, фитнес зала, две хеликоптерни площадки.“

Мистериозната “Шехерезада” за 700 млн. долара – наричат я яхтата на Путин, но никой не знае кой е собственикът

В продължение на няколко месеца мистериозната 140-метрова 6-етажна суперяхта се извисяваше над по-малките лодки в корабостроителницата в Марина ди Карара на италианското тосканско крайбрежие, предизвиквайки бъбрене сред хората за самоличността на своя богат собственик.

Вижте какво крие отвътре предполагаемата суперяхта на Путин

„Това е най-голямата яхта, която някога съм виждала тук“, каза Сузи Димитрова, която притежава лодка в яхтеното пристанище.

„Има хора, които я почистват през цялото време. Последният път, когато я видях да напуска [корабостроителницата], беше миналата година. Всички се чудим кой е собственикът.”

“Шехерезадата”, за която се твърди, че струва 700 милиона долара, е разследвана от италианските власти за потенциални връзки със санкционирани руснаци. А активисти, близки до опозиционния лидер Алексей Навални, не се съмняват, че яхтата е собственост на руския президент Владимир Путин.

Путин планира да участва в срещата на върха на Г-20

В понеделник разследващият журналист Мария Певчих и активистът за борба с корупцията Георги Албуров заявиха, че всички членове на екипажа, получени от списък от декември 2020 г., са руснаци, освен капитана.

Във видео, публикувано в YouTube, те твърдят, че част от персонала на яхтата е работил за Федералната служба за защита на Русия (FSO) – агенция, която управлява сигурността на високопоставени служители, включително Путин.

Вижте какво крие отвътре предполагаемата суперяхта на Путин

Източник: The Guardian, The Sun

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции