<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=167038" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жители на бъл...

Вижте колко послания ще стоят в основата на най-голямото българско знаме на Рожен (видео)

27 Февруари 2023
0 157

Вижте колко послания ще стоят в основата на най-голямото българско знаме на Рожен.

Около инициативата за издигането на 111-метров пилон на поляните край Рожен се обединиха хиляди българи. На този пилон ще се развее най-голямото българско знаме.

В основата му ще бъде поставена мраморна плоча, която ще изобразява картата на България. Върху нея ще бъдат гравирани 28 послания от 28-те области на страната, предава БНТ.

В цялата страна текат конкурси, от които ще се избират тези послания за бъдещите поколения. Посланието от всяка област, което ще бъде гравирано в картата на България, ще съдържа до седем думи.

Ето къде ще се вее най-високото българско знаме (видео)

Вижте колко послания ще стоят в основата на най-голямото българско знаме на Рожен (видео)
Снимка: iStock

Инициативата е на Фондация „Наследство в бъдещето“:

„Водени от силната ни вяра в корените и традициите, от несломимата любов към рода и Родината, искаме да генерираме енергия и да я вложим в проект, който ще изпълва с гордост всеки един българин у нас и по света.

Ще издигнем българското знаме на внушителен пилон от 111 метра в сърцето на Родопите, на Роженските поляни. На мястото, което ни обединява и ни вдъхновява да пазим и предаваме своето духовно наследство в бъдещето – Роженския събор.

Знамето ще се вижда от километри разстояние, а енергията му ще се усеща в цялата страна, защото България заслужава ново вдъхновение, което да върне вярата в колективния граждански патриотизъм. Ще изградим нов притегателен център за чистото родолюбие от българите днес за българите утре!

Заедно ще издигнем национален трибагреник до такава височина, докъдето стига погледът ни в небето! Внушителен, мащабен, силен, респектиращ! Огромен, както вярата ни в него!

Пилон Рожен ще е най-високият в Европейския съюз и ще бъде поставен на внушителната надморска височина от 1430 м. Така националният флаг на България ще се развее на най-високия пилон на най-високото място в цял свят!“.

Примата на българската естрада Лили Иванова е обявила подкрепата си за изграждането на Паметник на Обединението. Това става ясно от пост на фондацията.

Очаква се обичаната от поколения наши сънародници звезда да изнесе първия си концерт на поляна – на Роженските поляни в Родопите, когато в средата на юли тази година ще се издигне най-високият флаг в страните от Европейския съюз, посочват организаторите.

В основата на пилона ще бъде поставена капсула на времето. Общественици, спортисти, учени, творци и граждани, милеещи за България, ще завещаят посланията си към бъдещите поколения, допълват от фондацията.

Вижте колко послания ще стоят в основата на най-голямото българско знаме на Рожен (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции