<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=137067" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жена "лети" с ...

Вижте кой кара тротинетка и велосипед по магистрала (видео)

12 Юли 2022
0 6752

Емили Йорданова е момичето с тротинетката по автомагистрала „Хемус“, станало известно след публикувано видео в социалните мрежи, съобщи БНТ. Кадрите показват как Емили управлява тротинетката с над 110 километра в час. 21-годишното момиче е потвърдило това, заявявайки, че не се крие и че не е направила нищо лошо.

Това обаче не е първата подобна изява на магистрала за Емили. В профила си в Instagram Емили има качени видеа как управлява и велосипед на магистрала.

Жена “лети” с тротинетка на автомагистрала “Хемус” (видео)

Вижте кой кара тротинетка и велосипед по магистрала (видео)

Емили е популярна като трансмомиче, което активно се бори за правата на ЛГБТИ в България.

Защитава и каузата за повече права на хората, които ползват електрически тротинетки.

Обяснява, че иска да се създаде закон за по-мощните тротинетки, които вдигат над 50 км/ч, за да могат да се движат в основната пътна мрежа, но задължително с предпазни средства.

Вижте кой кара тротинетка и велосипед по магистрала (видео)
Снимка: БНТ

Експерти обаче коментират, че подобно поведение е опасно.

“Това е изключително неразумен начин за демонстриране на дадено желание за промяна на закона. Никой не се е свързал с нас като организация, защитаваща този транспорт, никой не се е свързал с нас с предложения, които можем да представим към институциите”, коментира Владислав Стоицов – Българска асоциация за електромобилност.

Законът за движение по пътищата обаче в момента гласи, че за водачите на тротинетки е забранено да се движат по пътища, на които максимално разрешената скорост е над 50 км/ч. Самите те нямат право да развиват скорост, по-висока от 25 км в час.

Предвидената глоба за подобно нарушение е 50 лв.

Източник: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции