<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=163276" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Малко дете об...

Вижте малките герои, оцелели под руините часове след трусовете (видео)

07 Февруари 2023
0 193

Вижте малките герои, оцелели под руините десетки часове след трусовете в Турция и Сирия.

Трогателни кадри на деца, оцелели часове под останките на някогашните им домове, внесоха лъч надежда, предава NOVA.

5-годишният Шахин е изваден жив изпод развалините на жилищна сграда в Кахраманмараш. 30 часа след земетресението. Секунди след положителната развръзка, щастието е изписано по лицата на спасителите на малкото момче.

Спасителни екипи, работещи в Антакия на Хатай, чули гласа на 6-годишната Елиф, останала под развалините 30 часа. Момиченцето е спасено, но било с наранявания и е откарано за лечение в болница.

Бебе на 15 месеца беше спасено изпод развалините на срутила се сграда в южния турски окръг Кахраманмараш във вторник, 31 часа след разрушителното земетресение.

Седем часа след опустошителното земетресение в Турция успяха да спасят затиснатата под руините 5-годишна Айше. През цялото време екипите са поддържали връзка с нея и се опитвали да я успокоят. Детето пък изпратило съобщение на баща си изпод развалините. То гласяло „Добре съм”.

14-годишният Джан се вкопчва в живота, помахвайки с ръка. Така момчето от Кахраманмараш показва местоположението си на 20-ия час от земетресението. Акцията по премахването на струпани върху него бетонните блокове продължава 4 часа.

10-годишният Ахмет, 8-годишният Ертугрул и майка им бяха изведени живи изпод развалините на срутената сграда, в която живеели в Кахраманмараш.

2-месечното бебе Мехмет от Хатай е извадено живо изпод развалините 29 часа след труса.

Бебе се роди сред руините в Сирия, но майката не оцеля (видео)

Спасяването на три деца върна надеждата в Хатай. Таха, Умай и Баде успешно са извадени изпод останките на техния дом, за да бъдат откарани за лечение в болница.

Умай е била блокирана с часове под развалините на дома си заедно с бременната си майка и с баща си. И тримата са спасени.

18-месечната Рагад излиза невредима изпод руините след опустошителното земетресение в Сирия. Тя и баща ѝ оцеляват, но бременната ѝ майка, братчето и сестричката ѝ – на 4 и 5 годинки, нямат този късмет.

Малкият Харун от сирийския град Джандарис е спасен, след като е прекарал повече от 24 часа под руините на сградата, в която се е намирал в момента на земетресението.

Лицето на 5-годишната Нур от Сирия също се превърна в символ на надеждата за живот. Усилията на екипите да ѝ вдъхнат кураж и да я извадят от руините се увенчаха с успех.

Вижте малките герои, оцелели под руините часове след трусовете (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции