<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141976" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: НАСА отново щ...

Вижте невероятните кадри на Юпитер, направени от телескопа “Джеймс Уеб”

23 Август 2022
0 331

Телескопът на НАСА “Джеймс Уеб” ни позволява да опознаем космоса по начин, който дълго време мислихме за невъзможен. Благодарение на него имаме начин да видим планети, галактики и да се докоснем до мистерията на Вселената ни, пише “Булевард България”.

Телескопът “Джеймс Уеб” е заснел ясен кадър на далечна галактика

Първите уникални изображения, направени с телескопа, бяха показани през юли и разкриха нови изображения на далечни галактики и атмосферата извън Слънчевата система. А тази седмица “Джеймс Уеб” ни показа невероятния Юпитер, както никога не сме го виждали досега.

На снимката се виждат полярни сияния, гигантски бури, луни и пръстени около планетата.

“Никога не сме виждали Юпитер по този начин. Всичко това е съвсем невероятно”, каза в изявление планетарният астроном Имке де Патер, която помогна за провеждането на наблюдението. “Честно казано, не очаквахме, че ще бъде толкова добро”.

НАСА сподели нова спираща дъха снимка от телескопа “Джеймс Уеб”

Изследователският екип обясни, че инфрачервените изображения са били изкуствено оцветени в синьо, бяло, зелено, жълто и оранжево, за да се откроят особеностите.

Вижте невероятните кадри на Юпитер, направени от телескопа “Джеймс Уеб”

Източник: Булевард България
Снимка и видео: NASA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции