<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151007" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 14 интересни ф...

Вижте приготовленията на Катар за Световното първенство (видео)

15 Ноември 2022
0 231

Светът е футбол! А всички погледи в момента са насочени към Катар.

Остават по-малко от 5 дни до старта на най-голямото футболно събитие за годината – световното първенство, което ще се проведе в Катар. В страната текат последни приготовления, а фенове от цял свят вече са там.

Шампионатът ще се проведе между 20 ноември и 18 декември, като ще бъде първият в Близкия Изток.

Катар е най-скъпото Световно първенство досега, инвестициите достигат сумата от 220 милиарда долара. Това отчасти се дължи на факта, че в страната се построиха седем чисто нови стадиона от нулата. 

14 интересни факта за Мондиала в Катар (видео)

Вижте приготовленията на Катар за Световното първенство (видео)

Вижте арт инсталациите и всички футболни символи, с които Катар е обсипан!

Във видеото ще видите и круизния кораб MSC World Europa, който пристигна в чисто новия Grand Cruise Terminal в Доха и ще служи като уникално място за настаняване на феновете на FIFA World Cup™ в Катар. Корабът се разпростира на 22 палуби, с 2626 каюти и е широк 47 метра. Разполага със седем плувни басейна и голям аквариум. На борда на MSC World Europa има за всекиго по нещо.

А за гостите, пристигащи със самолет, на международното летище Хамад е изградена вътрешна тропическа градина с красив воден елемент. Впечатляващата градина включва над 300 дървета и над 25 000 растения.

Тези и други впечатляващи гледки вижте във видеото!

Вижте приготовленията на Катар за Световното първенство (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции