<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114546" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борис Бонев: ...

Вижте проекта за новия парк в ж.к. “Люлин” (видео)

11 Януари 2022
0 538

Вижте проекта за новия парк в ж.к. “Люлин”.

Гражданската инициатива “Спаси София” е разработила проект за парк в ж.к. Люлин, който предлага да се нарича “Люлин градина”. Той ще бъде разположен в най-голямото междублоково пространство и освен че ще преглада красива гледва за живущите, в него ще има фитнес площадка и спортно игрище, детски кътове, разработена алейна мрежа и др.

Площад “Александър Невски” да стане пешеходна зона предлагат от “Спаси София”

“Искаме всеки квартал на София да има красив и уреден парк. Затова разработихме идеен проект за парк “Люлин градина” в най-голямото междублоково пространство на Люлин. Днес в 14 ч. ще представим на живо проекта, след което безвъзмездно ще го дарим на Общината и ще се борим за неговата реализация”, посочиха от гражданската инициатива. Оттам уточняват, че ако Столична община застане зад идеята им в квартала ще бъдат изградени – голяма и уредена зелена площ с богато озеленяване, алейна мрежа, пейки за сядане и места за отдих и общуване.

Вижте проекта за новия парк в ж.к. "Люлин"

И още две детски игрища за малки и по-големи деца и комбинирано спортно игрище за различни спортове. Паркът ще е с осветление, видео наблюдение, модерен дизайн и прекрасна ландшафна архитектура.

От формацията на Борис Бонев посочват още, че Люлин градина е разработен изцяло доброволно и безплатно от граждани за граждани.

“Истински вярваме, че запусналите междублокови пространства могат да бъдат превърнати в красиви и приятни градини, които да са център на обществения живот в кварталите. “Люлин градина” е само първата от многото градски трансформации, които искаме и ще направим в София!”, обобщават оттам.

Вижте проекта за новия парк в ж.к. &#8220;Люлин&#8221; (видео)

Вижте проекта за новия парк в ж.к. “Люлин”

Източник: Mediapool, FB/Спаси София

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции