<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=165611" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Турция спира ...

Вижте шокиращия размер на най-малкия 3D принтер в света (видео)

20 Февруари 2023
0 173

Вижте шокиращия размер на най-малкия 3D принтер в света. Съизмерим е с кибритена клечка и мемори карта – доста впечатляващо.

Двамата влюбени, прекарали оковани заедно 123 дни, се разделиха на мига, щом бяха освободени (видео)

Вижте шокиращия размер на най-малкия 3D принтер в света (видео)

Когато мислите за 3D печата, със сигурност си представяте нещо изключително мащабно и бързо. Вероятно асоциирате с изграждането на по-големи обекти. Неотдавна направиха такова училище в Африка за рекордните 18 часа, пише Kaldata.

Устройството

Това видео показва най-малкият 3D принтер в света. Той е по-малък от клечка кибрит и microSD карта. Как може нещо толкова дребно да отпечатва? Трябва да гледате видеоклипа, за да разберете.

Материалът, нужен за отпечатване, трябва да се добави с игла. Да, точно толкова малък е този 3D принтер. Той е с размери 18 х 31 х 41 мм и тежи само 17 грама. Резолюцията на отпечатване е от 0,005 до 0,3 мм. Нещо като детска играчка.

Първоначално изглежда, че принтерът не прави почти нищо. Сякаш се движи нагоре и надолу без никакъв резултат. Но след няколко минути главата на устройството се повдига и се вижда, че наистина работи.

Вижте шокиращия размер на най-малкия 3D принтер в света (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции