<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=156895" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Българин е ср...

Влак от България с амоняк дерайлира край Пирот, 50 натровени и един загинал (видео)

26 Декември 2022
0 501

Влак от България с амоняк дерайлира край Пирот, 50 натровени и един загинал. Седем души са настанени в болница в близкия град Ниш. Още двама са с опасност за живота. Обявено е извънредно положение в някои райони на Пирот, съобщи кметът на града Владан Васич, цитиран от БНТ.

Изтекло е голямо количество газ в атмосферата. Според железопътната компания “Сърбия Карго”, инцидентът е станал извън населените райони на Пирот.

Икономисти: Светът е изправен пред рецесия през 2023 г.

Влак от България с амоняк дерайлира край Пирот, 50 натровени и един загинал (видео)

В дерайлиралата композиция е имало 20 вагона-цистерни и поне един от тях е паднал в река Нишава, посочва сръбската обществена телевизия.

Контактът с водата е довел до силна химическа реакция. Властите призовават хората да не излизат поради риск от отравяне. Затворена е магистралата към България.

България

Товарният влак, превозващ амоняк, който дерайлира в Източна Сърбия, е бил натоварен в България, заяви пред bTV зам.-министърът на транспорта Красимир Папукчийски.

По думите на Папукчийски няма как да се търси отговорност от българска страна, тъй като събитието настъпва на територията на Сърбия. Предаден е товарът от българската инфраструктура към сръбската, към момента на дерайлирането композицията е била оперирана от сръбските железници. Единственият, който ще участва в разследването, е собственикът на цистерните.

Междувременно стана ясно, че няма пострадали българи при инцидента в Пирот.

Влак от България с амоняк дерайлира край Пирот, 50 натровени и един загинал (видео)

Видео: Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • binance Kayit Ol

    06 Май 2023

    Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks! https://accounts.binance.com/tr/register?ref=V2H9AFPY

Покажи всички Скрий

Реакции