<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=108878" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: И в храмовете...

Властите в Норвегия призоваха хората да се откажат от ръкостискането

21 Ноември 2021
0 269

Норвежките здравни власти призоваха хората да спрат ръкостисканията помежду си. Причината е, че има повишаване на случаите със заразени от коронавирус.

В Норвегия от идната седмица се въвеждат строги мерки по границите. В страната има и повишаване на броя хоспитализации.

И в храмовете в Гърция ще се влиза с отрицателен тест за коронавирус

Норвежките здравни власти призоваха хората да спрат ръкостисканията помежду си. Причината е, че има повишаване на случаите със заразени от коронавирус.

Какви мерки налага скандинавската държава

Министърът на правосъдието Емили Енгер Мел заяви, че според нея ограниченият достъп до страната й цели “да се следи по-добре кой влиза” в страната.

Всички навършили 16 години, включително норвежките граждани, ще трябва да се регистрират на правителствен уебсайт три дни преди влизане в страната. Така те ще получат потвърждение, което ще трябва да представят на граничен пункт. В противен случай може да не бъдат допуснати да влязат.

Здравният министър Ингвилд Херкол призова хората да се откажат от ръкостисканията. По думите й поздравите може да стават с докосване на лакти, усмивка, кимване или ръка на сърцето.

На 25 септември Норвегия отмени повечето наложени заради коронавируса ограничения. Тогавашният здравен министър Бент Хьойе заяви, че “ръкостисканията ще бъдат позволени отново”.

В сряда норвежкият институт по обществено здравеопазване съобщи, че очаква нарастване на броя на случаите на заразяване сред неваксинираните пълнолетни и по-възрастните.

Източник: Дир

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции