<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=137640" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мним депутат ...

Вместо да изгради паркинг, Столична община дава терен на Петьо Блъсков-младши? (РЕПОРТАЖ)

18 Юли 2022
0 8707

Вместо да изгради паркинг, Столична община дава терен на Петьо Блъсков-младши? Това се случва в квартал “Мусагеница”. За случая ни сигнализираха жители на района. Те представиха казуса пред репортера ни Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Сигналът

Проблемът с недостига на паркоместа е налице в много столични квартали, сред които и “Мусагеница” и “Дървеница”, които са част от район “Студентски”. Ето защо от няколко години районната администрация се опитва да открие решение, предлагайки построяване на обществени паркинги. Един от подходящите за целта терени се намира точно до метростанция “Г. М. Димитров”. Той е собственост на общинското претприятие “Пазари-Изток”, което до 2012 година е притежавало още няколко имота в съседство. На въпросния терен през 2019 година е било обещано да се изгради биопазар, но към момента няма и следа от реализиране на заложения в бизнес плана на Пазарите проект.

Вместо да изгради паркинг, Столична община дава терен на Петьо Блъсков-младши (РЕПОРТАЖ)

БНР: Изграждат еко пазар в скандинавски къщички до метростанция “Г. М. Димитров”

Връзката с Петьо Блъсков-син

Интересна е историята на съседните до посоченото място имоти. Един от тях е бил ипотекиран през 2014 година от собственика си – “Южен кръст 2001” ЕООД срещу кредит за половин милион лева от КТБ. Това е фирмата на Петьо Блъсков-син. През 2019 този и други близки имоти получават смяна на статута – от земи за зелени площи те се превръщат в земи “за жилищно строителство”. Така пътят към реализиране на поредния блок в района е отворен. В тази връзка съседният блок 101 завежда дело и го печели, с което за известно време спира апетитите за застрояване на мястото.

Тази година обаче кметът на район “Студентски” за пореден път получава мълчалив отказ от Столична община теренът да бъде върнат на районната администрация. Целта на Петко Горанов е строеж на обществен паркинг. Уви, вместо това, изглежда общината има по-различни планове.

Съвсем скоро ще чуем позицията по темата на районния кмет и се надяваме общината да не допуска частните интереси да се разполагат над обществените.

Очакваме сигналите ви за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com.

Вместо да изгради паркинг, Столична община дава терен на Петьо Блъсков-младши

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Mitko

    11 Март 2023

    Кучетата си лаят, кервана си върви. Като си помисли човек как и като какво е закупен този имот. Как от зелени площи се е превърнал в парцели за строителство ?Защо и кога тези парцели бяха махнати от устройствения план на Мусагеница? Само за да мине номера.За съжаление не живеем в правова държава, която да потърси сметка.Същите тези хора, които трябва да са ги видяли тези неща и да са ги спряли, и те живеят в тази ***. И под тяхния прозорец в един момент ще прекарат улица и ще презастроят.

Реакции