<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=116139" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нова опасна м...

Във Франция Covid мерките отпадат въпреки многото заразени всеки ден (видео)

23 Януари 2022
0 2353

Във Франция Covid мерките отпадат въпреки многото заразени всеки ден, съобщава bTV.

Паралелно се развиват две тенденции. Първата – много сериозен натиск върху неваксинираните с превръщането след 2 дни на обикновения зелен сертификат във ваксинационен. И точно той дава основание на правителството за втората тенденция –  премахване на ограниченията. Защото до обществени места ще имат достъп само напълно ваксинирани или скоро преболедували.

Броят новозаразени остава над 400 хиляди, но заетите легла в реанимация намаляват. Във Франция 93% от възрастното население има поне начална фаза на ваксинация.

Във Франция Covid мерките отпадат въпреки многото заразени всеки ден (видео)

Във Франция ще свалят неваксинираните от влакове и самолети

От 2 февруари падат маските на открито, няма да има ограниченията за брой хора на културни събития или в спортни зали, пада и задължението да се работи от дистанция.

„Мисля, че е точният момент. „Омикрон“ изглежда не е толкова страшен за ваксинираните. Хората вече искат да се върнат в дискотеките, на концерти или пък да могат да избират дали работят от дистанция, или не“, каза Еманюел Деместер, специалист “Човешки ресурси”.

Преди дни президентът Макрон предупреди неваксинираните, че желае да усложни живота им и новият ваксинационен сертификат затваря вратите пред тях до обществени места. 

Зеленият сертификат продължава да осигурява свободното движение на граждани между европейските страни. На територията на всяка една от тях обаче важат вътрешните правила. Конкретно за Франция това означава, че вече отрицателен тест не е достатъчен, трябва доказателство за имунитет.

Във Франция Covid мерките отпадат въпреки многото заразени всеки ден

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции