<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114259" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Математик: Бе...

Великобритания не препоръчва четвърта доза ваксина срещу Covid-19 засега

08 Януари 2022
0 233

Великобритания не препоръчва четвърта доза ваксина срещу Covid-19 засега.

Бустерните дози ваксини все още осигуряват високи нива на защита на възрастните хора срещу тежко протичане на варианта на коронавирус “Омикрон” и засега няма нужда хората да получават четвърта ваксина. Това заявиха британските здравни служители в петък, цитирани от “Ройтерс”.

Болници у нас се хвалят с невиждан бейби бум (видео)

Великобритания не препоръчва четвърта доза ваксина срещу Covid-19 засега

Около три месеца след получаване на третата доза, защитата срещу хоспитализация сред тези на възраст 65 и повече години остава на около 90%, съобщиха от Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство.

За сравнение, само с две дози ваксина, защитата срещу тежко заболяване за лица над 65 години спада до около 70% след три месеца и до 50% след шест месеца.

Припомняме, че британският премиер Борис Джонсън заяви, че се надява Англия да се справи със сегашната вълна на коронавируса без допълнителни ограничения, но призна, че болниците ще се почувстват “временно претоварени” заради “Омикрон”.

Междувременно, британските въоръжени сили бяха изпратени да помагат на болниците в Лондон да се справят с нарастващия брой пациенти с Covid-19, тъй като много здравни служители се разболяват и да не могат да работят.

Хиляди служители на НЗС в Лондон излизат в болнични, което кара здравните заведения да се борят да се справят с безпрецедентните нива на отсъствие на персонал.

Източник: News

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции