<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=102662" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Байдън: Невак...

Ядрена подводница на САЩ се сблъска с непознат обект в Южнокитайско море

08 Октомври 2021
1 856

Ядрена подводница на САЩ се сблъска с непознат обект в Южнокитайско море. Това се е случило, докато патрулирала през почивните дни в района, в който Китай има големи претенции, пише “Дневник”.

Подводницата “Кънектикът” се е ударила в обекта на 2 октомври следобед, докато плавала в международни води в Индийско-Тихоокеанския регион, се казва в изявление на ВМФ на САЩ.

Колко силна е армията на Китай: числа и факти

Смъртоносни наранявания няма, уточнява комюникето, което предполага, че има леко ранени моряци.

Ядрената подводница от клас “Сийулф” “Кънектикът” е повредена, но е в състояние да плава, добавя американският флот. Според Военноморския институт, мозъчен тръст, близък до ВМФ на САЩ, по време на инцидента подводницата е участвала в международно морско учение в Южнокитайско море.

Ядрена подводница на САЩ се сблъска с непознат обект в Южнокитайско море

По информация на телевизионния канал “Фокс нюз” “Кънектикът” не се е сблъскала с друга подводница, намира се в безопасно и стабилно състояние и самостоятелно се връща към пристанището на остров Гуам, предаде ТАСС. Ядрената силова установка на подводницата и свързаният с нея отсек не са повредени. В момента се оценява степента на повреда на други части на подводницата, а ВМС на САЩ разследват инцидента.

По данни на информационния портал на Военноморския институт при инцидента са леко и средно тежко ранени около 11 войници. Източник на в. “Милитъри таймс” съобщава, че топографията на местността в момента на сблъсъка не е показвала наличие на земна маса пред подводницата. Няма и никакви признаци, че инцидентът носи “враждебен характер”. Нито един от войниците не се е нуждаел от спешно хоспитализация. Травмите са били натъртвания и повърхностни разкъсни рани.

Ядрена подводница на САЩ се сблъска с непознат обект в Южнокитайско море

Източник: “Дневник”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции