<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=135972" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Амбър Хърд вн...

Ядрени реактори на Луната иска да построи НАСА

04 Юли 2022
0 303

Ядрени реактори на Луната иска да построи НАСА. Те работят заедно с Министерството на енергетиката на САЩ за усъвършенстване на космическите ядрени технологии.

Учени от България изчислиха близкото бъдеще на Слънчевата система

Ядрени реактори на Луната иска да построи НАСА

Партньорите избраха три концептуални проекта за създаване на реактор на Луната. Той може да бъде готов за изстрелване до края на десетилетието. Технологията ще бъде използвана в бъдещи изследвания по програмата Artemis, четем в изявление на НАСА.

Договорите се оценяват на около 5 милиона долара. С тези пари се финансира само разработването на първоначалната концепция за проектиране на физическа енергийна система. Тя е с мощност 40 kw и ще продължи поне 10 години в лунна среда.

“Новите технологии ще управляват нашето изследване на Луната, Марс и отвъд тях. Разработването на тези наши проекти ще ни помогне да положим основите за започване на дългосрочно човешко присъствие на други планети.

“Проектът Fission Surface Power е много важна първа стъпка за Съединените щати за създаване на ядрена енергия на Луната”, казва НАСА.

Ядрени реактори на Луната иска да построи НАСА

Източник: Мениджър Нюз

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции