<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=133989" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Владимир Вла...

“Юроактив”: България е застрашена от “брутален путинизъм”

16 Юни 2022
0 3405

В България се разраства силна антизападна политическа вълна, която бе създадена от руската пропаганда и подхранена от войната в Украйна. Вдигането на ветото срещу Северна Македония може да подсили още повече тази вълна и да я превърне в “брутален путинизъм”. Това написа сайтът “Юроактив” (Euractiv), цитиран от Клуб Z .

В същото време “Зюддойче цайтунг” пък коментира, че падането на правителството ще засили още повече руското влияние в страната и тя ще се оттласне обратно към Москва.

ГЕРБ, ДПС, ИТН и “Възраждане”: какво я очаква България

Македонската политоложка Слободанка Ивановска казва пред “Юроактив”: “Македонците се чувстват като заложници, защото България не функционира като член на ЕС”.

Спазват ли депутатите новите правила за достъп до сградата на НС?
Булфото

Не само в Северна Македония, но и в България близки до Русия кръгове се възползват от двустранните проблеми между София и Скопие, за да възпрат европейската политика и да дестабилизират ЕС, посочва още Ивановска.

Според македонския журналист Ерол Ризаов войната в Украйна е увеличила проруското влияние в България и е ожесточила съпротивата на София срещу членството на Македония в ЕС.

“Няма нито един русофил в България, който да е за вдигане на ветото”, посочва той.

“Юроактив”: България е застрашена от “брутален путинизъм”

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции