<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=148406" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Появиха се ка...

ЗА или ПРОТИВ Пеевски? Или как се става председател на парламента (“Коментарът на Господарите”)

24 Октомври 2022
0 5083

За или против Пеевски? Или как се става председател на парламента. В този материал Дани Йорданов прави дисекция на последните политически събития. Той започва с контрастна историческа справка за това какви имена е имало за шефове на Народното събрание. Изброява Екзарх Антим Първи, Петко Каравелов, Петко Славейков, Тодор Икономов, Стефан Стамболов и други.

Завръщането на Ива Николова – заплаха за саморазправа с Беновска (видео)

ЗА или ПРОТИВ Пеевски? Или как се става председател на парламента (&#8220;Коментарът на Господарите&#8221;)

Следва обаче новото време. Модерното ново време на наведени ПКП-та и говорещите от най-високата държавна трибуна за уиски и водка. От същата трибуна Александът Малинов е чел Манифеста за Независимостта. Сега политиците четат друго.

Пеевски

Изключително интересна е позицията на Вежди Рашидов за Делян Пеевски. Тя рязко се променя с годините. Което ни кара да мислим, че и това има отношение към неговото място като пръв сред равни сега. През 2013 г. глас, който силно наподобява този на Рашидов, критикува остро човека след Доган в ДПС. Няколко години по-късно Рашидов като че ли е заровил томахавката.

Дали наистина позицията за Пеевски не е ключова за избора на новия председател на парламента?

Всичко е възможно в нашата модерна България.

Междувременно Дани Йорданов чете и думите на Александър Малинов по случай Независимостта на България. Тук в това видео те са фон на едни от най-грозните кадри в модерния ни парламент. Можете да видите как депутатите ни се дърпат за вратовръзките, хващат се за гушите и откровено се блъскат. Това са само част от опитите за физическа саморазправа в една от най-важните ни институции. Институция, която би трябвало да се свързва с парламентаризъм и държавност.

Гледайте и онова прословуто видео от 1996 г. Там ще видите, че политическият ни елит не е мръднал за близо 30 години. Мутрите са едни и същи. Използваме “мутри” като синоним на физиономии. Или кой както се усеща. Някои се гордеят с това.

ЗА или ПРОТИВ Пеевски? Или как се става председател на парламента (“Коментарът на Господарите”)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции