<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=107464" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ангел Кунчев:...

За престорената загриженост на някои родители

12 Ноември 2021
0 621

Има различни видове родителски грешки. И престорената загриженост е една от тях.

Има родители, които пушат пред децата си. Без да им мигне окото. Има родители, които отглеждат с насилие. Които бият, обиждат, унижават, не вярват в децата си. Пиянстват. Такива, които ги наричат с ужасни думи пред кварталния магазин, например.

Импровизирана класна стая на открито организираха родители в акция против тестването

Има родители, които не държат на образованието и културата. Те чакат само „даскалите“ да се погрижат за възпитанието на наследниците им.

А вкъщи псуват и им пускат чалга.

Има родители, които се възползват емоционално и дори материално от децата си. И такива, които винаги поставят на първо място себе си – нещо доста нетипично за родителството.

Има и такива, които не питат „Как си“ или „Какви са мечтите ти“. Но това явно не са съществени проблеми.

За престорената загриженост на някои родители
Много по-страшно е детето ти да “плюе в пликче”. Чак тогава то е травмирано.

Трудно се намират думи за цялата истерия около решението учениците да бъдат тествани пред училищата, преди да влязат в час. Десетки бг-мами бяха притеснени, че това неминуемо ще травмира отрочетата им. Една от тях дори се притесняваше, че Лошите ще искат да откраднат ДНК-то му и да вършат зловещи неща с него.

Какво обаче показа първият ден с тестване на учениците? Всичко мина общо взето безпроблемно и гладко в учебните заведения, в които имаше тестове. Отне около 20-30 минути и никое дете не остана с тежки травми за цял живот.

Всъщност, всички ние сме травмирани по един или друг начин от пандемията.

Дали защото Covid-19 е отнел живота на наш близък, дали заради тежката изолация или пък заради не особено приятното носене на маски навсякъде. Неотдавна ви показахме и видео как бебе, родило се по време на пандемията, смята, че всичко, което види, е дезинфектант. Ето това е много, много тъжно.

Загубите на хората остават отпечатък за цял живот, но другите подробности около Covid-19 ще ги забравим лесно, стига най-сетне да овладеем заразата. И, да, на децата няма да им стане нищо от това, което се случва всяка сутрин преди влизане в час.

Министър Денков: Ако успеем с тестването, децата вече няма да се налага да учат от вкъщи (видео)

За престорената загриженост на някои родители
Няколко безплатни съвета

Ако сте наистина загрижени родители, не правете грешки като изброените по-горе. И не всявайте дезинформация и излишна паника, защото те вече са истинска заплаха за бъдещето на децата ви.

Ако сте толкова загрижени за тях, им пазете психиката и здравето с повече интелект и истинска загриженост, а не такава, която просто е модерна в социалните мрежи… и която е лишена от всякаква логика.

Научете ги да си изхвърлят боклука на предназначените за целта места. Да гласуват винаги и по лични убеждения, не по принуда. Да уважават институции, авторитети и най-вече малцинства. Да бъдат добри хора и да се отстояват.

Останалото ще се подреди от само себе си.

Автор: Катя Димитрова

Снимки: Pixabay

За престорената загриженост на някои родители

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции