<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=115726" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Холивудската...

Забраняват пиротехниката в София с изключение на Нова година

20 Януари 2022
0 226

Забраняват пиротехниката в София с изключение на Нова година, съобщава NOVA.

Глобите за нерегламентирана употреба на пиротехника в столицата ще са от 500 до 2000 лв. за физически лица и от 3000 до 10 000 лв. за юридически лица. Това съобщават от Столичния общински съвет.

Новият регламент вече е одобрен от 3 общински комисии. Той предвижда фойерверки, пиратки, бомбички и всякакви пиротехнически средства от категория F2 и F3 да могат да се използват само на Нова година до 02.00 ч. на 1 януари или след предварително подадена заявка в районната администрация. Одобрението ще се дава от районния кмет, информират от СОС.

Забраняват пиротехниката в София с изключение на Нова година

В пъти по-мръсен въздух е отчетен в новогодишната нощ заради фойерверките

От там посочват, че пиротехниката е не само шумна, но и опасна, когато се използва на неподходящи места. Превенцията чрез строги правила цели да предотврати тежките инциденти, както и да внесе спокойствие у най-уязвимите. Сред тях са децата, хората с психически разстройства и животните.

Промените в Наредбата за обществения ред на територията на Столична община, с които се предлага ограничаването на безразборното използване на пиротехника бяха приети от Комисията по здравеопазване към Столичния общински съвет. Това съобщават от там.

По-рано тази седмица промените бяха одобрени и от Комисията по обществен ред и сигурност, както и от Комисията по финанси и бюджет. Всички членове на комисиите единодушно подкрепят регламентирането на употребата на пиротехника. Ако и Столичният общински съвет подкрепи предложението, промените в Наредбата за обществения ред, ще влязат в сила от 1 март.

Забраняват пиротехниката в София с изключение на Нова година

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции