<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=182188" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бизнесмен из�...

Заключване в тоалетната и кухнята, заплахи за връзване – как третират дете в ямболска детска градина? (видео)

31 Май 2023
0 947

Заключване в тоалетната и кухнята, заплахи за връзване – как третират дете в ямболска детска градина? Отговор на този въпрос дава материал на bTV. Случаят е от детска градина “Щастливо детство”. Според родителите момченцето е удряно, дърпано и наказвано босо в коридора от възпитателката и отговорната за групата жена.

„Преди три месеца Марти започна да бъде много агресивен. Дори го заведох на психолог. Изпитваше агресия към всичко, което го притесняваше по някакъв начин. Не спеше вечер. Последваха и напишквания през нощта, което не смятам за нормално“, обясни Ваня Калфирова, майка на пострадалото дете.

Заключване в тоалетната и кухнята, заплахи за връзване &#8211; как третират дете в ямболска детска градина? (видео)

Разследват насилие над 4-месечно бебе във Видин

Детето споделя всичко на баба си Радка.

„Той започна много невинно. Решавахме си кръстословици. Започнах да му обяснявам значението на думата „уволнение“, а той ми каза, че дори знае какво значи оставка“, посочи тя.

Детето споделя с баба си, че когато казва „оставка“, госпожата го щипела, а след бива изгонено от стаята. Заключване в тоалетната и кухнята, заплахи за връзване и спане в коридора при шкафчетата са другите форми на наказание, за които детето разказва.

„Не мога да се съглася с това твърдение“, коментира директорката на детската градина Антония Котева.

„Работят 40 специалисти, има 210 деца и абсолютен достъп на родителите. Не мога да допусна, че някакво дете ще спи с юрган в коридора и никой няма да види и даде сигнал за това нещо. Вчера е входиран сигнал от майката“, допълни Котева, но уточни, че две седмици по-рано семейството е разговаряло със зам.-директорката.

„Говорила съм с възпитателите. Те отричат да е имало насилие или аморално поведение към това дете. Не може по думи на дете да наказваме персонал“, категорична е директорката Антония Котева.

„Такива действия са абсолютно недопустими. Назначена е дисциплинарна комисия за сигнала. Ще бъдат извършени проверки и ако има нарушения, ще бъдат взети най-строги мерки“, посочи зам.-кметът на Ямбол Енчо Керязов.

Според родителите в телефонен разговор възпитателката се е извинила за случилото се.

„Тя ми поднесе извинения затова, че го е щипала и изхвърлила навън, защото са се щипали с други деца“, обясни майката Ваня Калфирова.

Заключване в тоалетната и кухнята, заплахи за връзване – как третират дете в ямболска детска градина?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Deadpool

    31 Май 2023

    Уволнение и забрана за практикуване на професията . Само така ще се спре това, защото както насилието над кучета поражда агресия в тях същото се случва с децата!

Реакции