<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147119" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Повдигнаха о...

Законови промени след убийството на колега искат таксиметровите шофьори

10 Октомври 2022
0 925

Законови промени след убийството на колега искат таксиметровите шофьори.

Припомняме, че Христо Йорданов бе убит след конфликт на пътя от друг шофьор в района на кв. “Разсадника”. От бранша настояват за изменение на Наредба 34. С тях ще се гарантират безопасни условия на труд за шофьорите на таксита, посочи Красимир Цветков от Националния таксиметров синдикат.

Колегите на починалия таксиметров шофьор блокираха ключов столичен булевард (снимки и видео)

Законови промени след убийството на колега искат таксиметровите шофьори
БулФото

“Въвеждане на задължителен паник-бутон с връзка със 112 и реагиране от полицията. Техническо обезпечаване относно възможността за позициониране на колата в случай на проблеми и задължителните видеорегистратори, които да снимат вътре и вън от автомобила. Тамата е отдавна дискутирана, на няколко пъти сме я дискутирали. На няколко пъти са ни обяснявали как и защо не може да се случи. Смятаме, че може да се случи и е наложително да се случи, тъй като това е поредния случай, в който вече преля чашата”, настоя Цветков.

Повдигнаха обвинение на мъжа, сбил се с починалия таксиметров шофьор

Причините за смъртта

Трагичният инцидент се е развил в събота вечер в района на ул. “Хъшове” и ул. “Рибен буквар”. Около 18:30 ч. е подаден сигнал до полицията. При спречкване между таксиметров шофьор и мъж на 23 години водачът на служебната кола е починал. Младият мъж е бил задържан от органите на реда.

Вероятният повод за конфликта е засичане от страна на шофьора. Той е засякъл колата на задържания, в която е пътувало и момиче. 23-годишният е слязъл от превозното средство и му е нанесъл побой. Водачът е изпаднал в безсъзнание и впоследствие е починал.

Законови промени след убийството на колега искат таксиметровите шофьори
БулФото

Близки и роднини на убития таксиметров водач протестираха на булевардите “Константин Величков” и “Александър Стамболийски” с искане за справедливост и повдигане на обвинения на всички, които са участвали в инцидента. През седмицата предстои и служебния вицепремиер и министър на транспорта Христо Алексиев да  проведе среща с представители на таксиметровия бранш.

Законови промени след убийството на колега искат таксиметровите шофьори

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Александър Ангелов

    10 Октомври 2022

    Наистина трябва да има законови промени и една от тях е, че таксиметровите шофьори трябва да спазват правилника за движения и при най малкото нарушение , веднага да се взима лиценза за такси. Най голямите нарушители са таксиджиите , те не дават предимство, карат с превишена скорост в града и да не ги изброявам повече. Повечето от тях не стават за шофьори а за таксиджии да не говорим

Покажи всички Скрий

Реакции