<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=104924" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проф. Денков: ...

Зам.-здравният министър: При нов пик ще има локдаун за неваксинираните (видео)

26 Октомври 2021
0 3566

“Ако заболеваемостта в страната не бъде овладяна, нараства лавинообразно и достигне над 1000 заразени на 100 000 души и запълване на леглата за неинтензивни грижи над 9000, ще се мисли за въвеждането на локдаун.” Това обяви в предаването „Здравей, България” по NOVA зам.-здравният министър д-р Александър Златанов.

„Ние сме на принципа към определен момент да се въвеждат необходимите мерки. Ако се стигне дотам, ще започнем с частичен локдаун за неваксинираните. Ограничаване на времето, в което ще могат да излизат извън къщи”, добави той.

Ситуацията се влошава: черен рекорд на починали за денонощието, скок на новозаразените

В момента 7000 души с коронавирус са настанени в лечебни заведения. „Почти над 600 пациенти са в интензивните отделения. При положение, че на този етап сме разкрили около 700 легла за интензивни грижи. Към момента, според необходимостите, поетапно разкриваме легла за лежащи COVID пациенти”, уточни зам.-здравният министър. 

Зам.-здравния министър: Ако се стигне дотам, ще има локдаун за неваксинираните

Златанов увери, че от Здравното министерство имат готовност да увеличат още интензивните легла, но за сметка на други дейности. „Опитваме се всячески да не спрем спешните оперативни интервенции, операции и други”, добави той. 

Относно зеления сертификат, Златанов беше категоричен, че от министерството нямат никакво намерение да се откажат от тази мярка. По думите му рестрикцията е въведена напълно адекватно в точния момент. 

Зам.-здравния министър: Ако се стигне дотам, ще има локдаун за неваксинираните

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции