<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120291" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Зеленски: Ако...

Започна евакуацията на българи от Украйна

25 Февруари 2022
0 294

Автобуси пътуват към украинската столица Киев, за да евакуират наши сънародници. Това съобщи Митко Димитров от пресцентъра на външното ни министерство.

По-късно днес ще тръгнат 130 души с 3 автобуса от Одеса. Хората са уведомени и знаят графиците на тръгване, уточни Димитров. Начините на преминаване и часовете на тръгване стават ясни на място, поради съображения за сигурност. Това се налага, тъй като вчера е имало инцидент с въоръжен мъж, допълни той.

Зеленски: Ако не ни помогнете сега, утре войната ще почука и на вашата врата

Дипломатическото ведомство, съвместно с Министерството на транспорта, е организирало автобусите, след като са получени сигнали от наши сънародници, че не могат да се свържат с мисията ни, за да заявяват желанието си за евакуация.

Мисията ни в Украйна в момента е в ограничен състав, но прави всичко възможно, така че всеки, който пожелае съдействие, да го получи, допълни служителят на МВнР.

Започна евакуацията на българи от Украйна

Хиляди украинци търсят убежище в киевското метро (видео)

Борислав Петков, земеделски производител, който е в Киев за международна конференция, изрази силното си недоволство към българските дипломати.

“Обстановката се усложни за няколко часа. В Украйна беше всичко нормално […] Спахме в хотела, показаха ни бомбоубежището. Но има пълна неадекватност на българското посолство в Киев. От 17 държави, които участваха в конференцията, сме останали само ние. Казват ни, че чакаме указания от София. Попитах консула към кой пункт да се отправим, казват – няма информация. Това е отговорът, който чуваме – “няма информация”.

Антивоенни протести в цяла Русия, има задържани (видео)

Започна евакуацията на българи от Украйна

Източник: СЕГА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции