<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114382" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шефът на Онко...

Започна плащането на данък автомобили в София

10 Януари 2022
0 1007

Започна плащането на данък автомобили в София, предаде NOVA.

Гражданите могат да погасяват задълженията си за 2022 година във всеки от районните данъчни отдели на София, чрез посредници или онлайн на адрес https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf.

Срокът за ползване на 5% отстъпка от данъка е 30 април 2022 г. Отстъпката се прави, ако цялата дължима сума се внесе наведнъж. Ако предпочитате да плащате данъка на части, сроковете са: 30 юни 2022 г. – първа вноска и 31 октомври 2022 г. – втора вноска.

Започна плащането на данък автомобили в София

През тази година местните данъци не са променени и са същите, като през миналата. Формулата, по която се формира данъкът, включва годината на производство, мощността и екологичният стандарт на колата.

Обсъждат отпадане на екостикерите за автомобилите (видео)

Кампанията по плащане на местния данък недвижими имоти и такса смет ще започне през февруари. Погасяването на местните налози става по реда на тяхното възникване. По закон, ако имате невнесени данъци за минали години, системата отчита първо тяхното покриване. 

Започна плащането на данък автомобили в София

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции