<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=107419" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Израел трени...

Защо медии обявиха, че починало в катастрофа 13-годишно момче е в Covid статистиката?

12 Ноември 2021
0 4423

Защо медии обявиха, че починало в катастрофа 13-годишно момче е в Covid статистиката? Отговорът дава материал на NOVA, която също публикува не напълно коректната информация. Тази новина беше съобщена и от bTV , Bulgaria On Air, 24 часа и много други.

Случаят се развива на територията на две области, но финалът е в държавната болница в Плевен. Кой носи отговорност за това недоразумение?

Между Луковит и Златна Панега е село Петревене. В понеделник вечерта лек автомобил с четирима души се удря челно в тир на изхода на населеното място. Сред тежко ранените е и 13-годишният Васил.

Той е откаран в болницата в Плевен. Преди да бъде опериран му е направен тест за Covid-19.

Защо медии обявиха, че починало в катастрофа 13-годишно момче е в Covid статистиката?

Рекордна 14-дневна смъртност от Covid-19 от началото на епидемията у нас

„На пациентите, които попадат за лечение, се вземат тестове.  И неговият тест е излязъл положителен”, обясни говорителят на УМБАЛ „Г.Странски” Момчил Цветков.

13-годишният Васил Петков е качен в хирургия, но по-късно почива от тежките травми. Така е отбелязано и в смъртния акт.

„Причината за смъртта на момчето са травми несъвместими с живота получени при тежко ПТП”, добавя Цветков.

Това е обяснено и на родителите на момчето. На следващият ден, обаче, в единният информационен портал излиза ето тази информация:

13-годишно момче е сред жертвите на коронавируса, като нямало информация за придружаващи заболявания.

Справка в системата показа, че информацията е подадена от плевенската болница и става дума за същото момче, починало след катастрофата. Този факт предизвика учудване в село Петревене и родителите на починалото дете.

Опитахме се да разберем на място, в Спешното отделение на плевенската болница, кой е вписал починалия Васил в системата, като жертва на Covid-19. Отказаха ни информация.

Защо медии обявиха, че починало в катастрофа 13-годишно момче е в Covid статистиката? Васил в системата, като жертва на Covid-19. Отказаха ни ни информация.

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции