<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=128014" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кой гласува п...

Защо се стигна до агресия между протестиращи в центъра на София (видео)

05 Май 2022
0 633

Вчерашните демонстрации “за” и “против” военната помощ за Украйна очаквано покачиха напрежението в центъра на София. Двете групи протестиращи се събраха пред Паметника на съветската армия, който трябваше да бъде опакован със знамената на България и Украйна. Това обаче така и не се случи.

Стигна се до физически сблъсъци пред паметника и в подлеза на Софийския университет.

Протестиращи се сбиха в подлеза на Софийския университет (видео)

Защо се стигна до агресия между протестиращи в  центъра на София (видео)

„В сряда имаше два протеста – две групи, които очевидно бяха на противоположни позиции по повод важното решение на парламента, което трябваше да се вземе, за предоставяне на военнотехническа помощ за Украйна. В подлеза видях хора, които бяха влезли в стълкновение помежду си. В този момент нямаше полиция или имаше полицай някъде встрани. Двете групи крещяха доста силно. Един човек беше ударен. Опитахме се да ги разтървем. Удареният държеше смачкано украинско знаме. Беше го взел от жена, издърпвайки го от ръцете ѝ. При опит да си го вземе тя също е била ударена”. Това разказа пред NOVA Велислав Величков, който става свидетел на случилото се.

Мъжът, взел знамето, бил помолен да го върне, той обаче отказал категорично. Тогава се появили полицаи, които отправили същия апел, но отново не го направил. Величков определя това като явна провокация от страна на взелия знамето.

„Те бяха само 3-4 души, докато групата, идваща от градинката зад парламента и носеща български и украински знамена, беше около 50-60 души”, посочи Величков.

Защо се стигна до агресия между протестиращи в центъра на София

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции