<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=108135" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отстраниха к...

Защо в село Дреновец похарчиха 10 000 лева за еко велопарк с форма на брецел? (видео)

16 Ноември 2021
1 7480

Защо в село Дреновец похарчиха 10 000 лева за еко велопарк с форма на брецел? Отговор дава материал на bTV.

Почти 10 000 лева е похарчила община Ружинци за еко велопарк, който да радва децата в село Дреновец „безопасно”, както пише в брошура по проект на екоминистерството.

От снимките на местния вестник личи, че става въпрос за асфалт върху тревясала поляна. Формата му много наподобява тестеното изделие със специфична форма брецел.

Вижте един абсурден път, чиито ремонт струва над 4 милиона (РЕПОРТАЖ)

„Тази площадка ще я ползват предимно децата в село Дреновец, които са около 200 в училище и около 70 в детската градина. През летните ваканции тук идват и други деца“, обясни в ефира на bTV кметът на село Дреновец Надя Иванова.

Защо в село Дреновец похарчиха 10 000 лева за еко велопарк с форма на брецел?
Проект по идея на деца

„Самият проект е по идея на децата, защото те са изложени на риск, ако карат велосипедите си на главната улица, която в някои дни е много натоварена“, допълни Иванова.

Вижте какво обеща кметът на район „Сердика“ за абсурдното велотрасе (РЕПОРТАЖ)

Асфалтовата настилка е положен върху трошен камък, обясни от своя страна кметът на община Ружинци Александър Александров. По думите му тя ще издържи „достатъчно“ дълго време.

Защо в село Дреновец похарчиха 10 000 лева за еко велопарк с форма на брецел?

„Ако не беше трудът на доброволците, това нямаше как да се случи. Ако трябваше да плащаме на техника за подравняване и други неща, тази сума нямаше да стигне. Освен това сме поставили допълнителни съоръжения като огради, колове, дървета и др.“, каза Александров.

Хората в селото са доволни от направеното, защото преди това мястото било обрасло с трева и пълно със змии.

Там са поставени още пет пейки, две кошчета за разделно събиране на отпадъци, четири броя LED осветителни тела, положени са над 256 кв. м асфалт за алеята и районът е озеленен с декоративни храсти и дървета, обясняват от общината. От там допълват, че трасето е безопасно и децата спокойно могат да карат велосипедите, ролерите и тротинетките си.

Защо в село Дреновец похарчиха 10 000 лева за еко велопарк с форма на брецел?

Източник и видео: bTV
Снимки: konkurent.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции