<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=167206" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лена Борисла...

Заведоха още едно дело срещу Алек Болдуин

28 Февруари 2023
1 114

Заведоха още едно дело срещу Алек Болдуин.

Той и продуцентите на “Rust” стават обект на ново съдебно дело за небрежност. То е заведено от трима бивши членове на екипа, които твърдят, че са станали свидетели на смъртта на снимачната площадка на операторката Халина Хътчинс, предава FOX News.

Алек Болдуин говорил по телефона по време на инструкциите за безопасност на филма Rust

Рос Адиего, Дорън Къртин и Рийз Прайс съдят Болдуин, Rust Movie Productions, LLC и El Dorado Pictures за компенсаторни и наказателни щети. Те са след наранявания, претърпени на снимачната площадка, “включително, но не само, загуба на слуха, временна глухота и вибрационен шок, ” според документите.

Документите, получени от Fox News Digital, гласят:

„На 21 октомври 2021 г. подсъдимият Александър Р. Болдуин III стреля с револвер Colt .45 към екипа на снимачната площадка на филма “Rust”, убивайки оператора на филма – Халина Хътчинс – и ранявайки Рос Адиего, Доран Къртин и Рийз Прайс („Ищци“).

„Тези наранявания са причинени от неспазването от страна на ответниците правилата за безопасност в индустрията. Обвиняемите пренебрегнаха ъглите; пренебрегнаха доклади за множество изстрели от огнестрелни оръжия без сценарий; и упорстваха, бързаха и нямаха достатъчно персонал, за да завършат филма.“

Заведоха още едно дело срещу Алек Болдуин

Болдуин отрече да е натиснал спусъка на пистолета, убил Хътчинс.

„Небрежното и безразсъдно поведение на Алек Болдуин и продукцията Rust не може да бъде извинено“. Toва заяви Джейкъб Г. Виджил, правен съветник на тримата бивши членове на екипа, в изявление.

Адиего, Къртин и Прайс твърдят, че на „тежкия с оръжие“ уестърн филм са били отделени само „21 дни за заснемане“. Те са подавали „жалби относно безопасността“ по време на продукцията. Те смятат още, че асистент-режисьорът Дейвид Холс не е успял да “разпространи правилно” бюлетините за безопасност и за това как актьорите и екипът трябва да боравят с оръжия.

Тримата членове на екипажа си спомнят, че Болдуин приема пистолета на снимачната площадка в деня на фаталната стрелба. „Никой не е прегледал револвера, преди Холс да го предаде на подсъдимия Болдуин“, пише в документите. „Той не е поискал някой да провери или демонстрира безопасността на револвера преди тази размяна. И не е поискал да види дали има боеприпаси в патронника на револвера. Вместо това, подсъдимият Болдуин прие револвера без никаква проверка и страх, че това е „студено оръжие“.

Миналата седмица Болдуин пледира невинен по две обвинения за непредумишлено убийство. Той също така е изправен пред гражданско дело, заведено срещу него от семейството на Хътчинс. През октомври актьорът и продуцентите на “Рust” постигнаха споразумение със съпруга на Хътчинс.

Заведоха още едно дело срещу Алек Болдуин

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции