<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=104222" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Германия е на...

От утре учениците в София и всички други тъмночервени зони минават онлайн (видео)

20 Октомври 2021
0 7385

Здравният министър: От утре учениците в София и всички други тъмночервени зони ще са онлайн

“От утре, когато влиза в сила заповедта за допълнителните противоепидемични мерки, учениците в София, както и във всички общини в тъмночервената Covid-зона със заболеваемост над 750 души на 100 000 население ще преминат към дистанционно обучение.” Това уточни министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в интервю пред bTV.

Справка от статистиката на Националния център по заразни и паразитни болести показва, че към днешна дата областите, в които учениците ще се приберат вкъщи и ще учат дистанционно са Видин, Монтана, София-град, Перник, Кюстендил и Габрово.

Министър Кацаров: Зелен сертификат дава и преболедуване с антигенен тест, направен в болница или лаборатория

Здравният министър обясни, че неприсъственото обучение ще продължи дотогава, докато заболеваемостта в конкретната община падне под определената граница. Според заповедта му от вчера, в общините със заболеваемост от 500 до 750 души на 100 000 население учениците минават на ротационен принцип на обучение. 

Здравният министър: От утре учениците в София и всички други тъмночервени зони ще са онлайн

“Ситуацията е критична. Народът ни е изправен пред огромно изпитание, като повечето хора не си дават сметка за мащаба на бедствието. Вчера и днес имаме по 5000 заразени. От тези общо 10 000 души – 1000-1500 ще влязат в болница през следващата седмица”, обясни здравният министър.

По думите му другата алтернатива за справяне със заразата е пълен локдаун. Затова, ако мерките със зеления сертификат не помогнат, ще бъде въведен локдаун.

Здравният министър: От утре учениците в София и всички други тъмночервени зони ще са онлайн

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции