<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98004" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стойчо Кацар...

Здравният министър издаде 2 нови заповеди за епидемичната обстановка

31 Август 2021
1 8524

Здравният министър д-р Стойчо Кацаров издаде 2 нови заповеди във връзка с решението на Министерски съвет да удължи извънредната епидемична обстановка до 30 ноември. С тях се удължават действащите към момента противоепидемични мерки.

Остават препоръките за редовно проветряване и дезинфекциране на работните помещения. Не трябва да се допускат болни служители. Трябва да се спазва физическа дистанция между хората от поне 1,5 м., а при невъзможност – да се носи защитна маска за лице. Работодателите трябва да осигурят лични предпазни средства на персонала. Остава и препоръката за дистанционна работа там, където е възможно. 

Удължават извънредната епидемична обстановка у нас с 3 месеца (видео)

Маските на закрито остават

Задължително остава носенето на маски при обслужване на клиенти на разстояние по-малко от 1,5 метра. Изключение се прави, когато са осигурени механични прегради от стъкло или друг прозрачен материал.

Маските са задължителни в транспортни средства за обществен превоз, лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, национални центрове по проблемите на общественото здраве, административни учреждения и други места, в които се обслужват или имат достъп гражданите, железопътни гари и автогари, летища, метростанции, търговски обекти, църкви, манастири, храмове, музеи и др.

Здравният министър издаде 2 нови заповеди

Маските са задължителни и на открити обществени места, на които има струпване на хора и невъзможност за спазване на дистанция.

Изключение се допуска за клиентите в ресторанти и барове. Без маски ще бъдат и спортуващите, участниците в конгресно-конферентни мероприятия, пресконференции и семинари по време на изказване (лекция, презентация и др.), но при спазване на физическа дистанция.

В обекти с обществено предназначение се допуска ваксинираните служители да са без маски.

С пълния текст на заповедите можете да се запознаете ТУК и ТУК

Здравният министър издаде 2 нови заповеди

Източник: Министерство на здравеопазването

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции