<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=127017" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Джо Байдън по...

Зеленски се срещна с държавния секретар на САЩ в Киев

25 Април 2022
0 191

Зеленски се срещна с държавния секретар на САЩ в Киев.

Президентът на САЩ Джо Байдън скоро ще обяви номинацията си за посланик на страната в Украйна, а американските дипломати, които напуснаха държавата в началото на войната, ще започнат да се завръщат на територията ѝ през тази седмица, предава Булевард България.

Новината идва след визитата на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен и секретаря на отбраната Лойд Остин в Киев за среща с Володимир Зеленски. По време на престоя си там те са обещали повече от 300 милиона долара в международно военно финансиране и са одобрили сделка за боеприпаси на стойност 165 милиона долара. 

Зеленски се срещна с държавния секретар на САЩ в Киев
AP
Думи на Блинкен след срещата

“Истината е, че Русия продължава да атакува брутално части от страната. Смъртта и унищожението, на които ставаме свидетели, са ужасяващи,” каза след срещата Блинкен. 

Австрия се обяви против членството на Украйна в ЕС

“Но украинците се противопоставят. Правят го с подкрепата, която събираме от целия свят. Стратегията ни заедно с повече от 30 други държави да подкрепяме Украйна и да оказваме натиск над Русия дава резултат. Виждаме, че когато става дума за военните цели на Русия, тя се проваля, а Украйна трупа успехи,” добави още той.

Зеленски се срещна с държавния секретар на САЩ в Киев
Позицията на Зеленски

“Посещението в Киев на делегация от високопоставени официални лица от САЩ в този ключов момент за Украйна е много ценно и важно за нас,” коментира срещата Зеленски.

“С държавния секретар Антъни Блинкен и секратаря на отбраната Лойд Остин коментирахме затвърдяване на санкциите над Русия, помощ за нашата защита и финансова подкрепа за Украйна.”

Кирил Петков: Тръгваме за Киев в сряда (видео)

В последния си доклад британското разузнаване обяви, че Русия планира да организира “нагласен референдум в южния град Херсон, целящ да оправдае окупацията му”:

“Градът е ключов за постигането на целта на Русия да осъществи мост до Крим и да затвърди доминацията си над Южна Украйна,” гласи съобщението на Министерството на отбраната на Великобритания.

Папа Франциск използва православния Великден, за да призове отново за примирие в Украйна, което да прекрати страданията на изтощените хора. Зеленски каза, че празникът носи на украинците “огромна надежда и нестихваща вярва, че светлината ще надделее над мрака, доброто ще победи злото, животът ще надвие смъртта”. 

Зеленски се срещна с държавния секретар на САЩ в Киев

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции